Soğuyan muhallebiye labne, krem şanti ve yumurta akı ilave edilir ve karıştırılıp buzdolabında 1 saat bekletilir.
Afiyet olsun.
Kabaklar kazılır ortadan ikiye bölünür ve kabakların oyulacağı kısım tuzlanarak 1-2 dakika bırakılır. Kabaklar oyacak ile oyulur. Kabakların içinden alınan ilk kabak içi kapak olarak ayrılır. (Diğer içi de haşlayarak kabak borani yapabilirsiniz).
Diğer taraftan pirinç yıkanıp süzgece konur. Domatesler soyulup küp doğranır ve suyu sıkılır. Maydanoz ve dereotu ayıklanıp yıkanır ve kıyılır. Kıyma ve pirinç karıştırılır. Domates, maydanoz, dereotunun yarısı, tuz, karabiber ve kimyon ilave edilir, yağ eklenir ve karıştırılır.Terbiyesi için;
3 diş sarımsakErikler bol su ile yıkanır. Derince bir tencereye su ilave ederek konur. Erikler yumuşak bir hal alıp eriyene kadar kaynatılır. Süzgeçten geçirerek kabuk ve çekirdekleri ayrılır. Bez torba içerisine dökülür. Altına bir tencere konur ve torba yüksek bir yere asılır. Bir gece bu şekilde bırakılır.
(Akan erik suyu bir kaç dakika kaynatılarak erik ekşisi elde edilir. Sıcak halde kavanozlara doldurularak kapakları kapatılır. Bir müddet ters çevrili olarak bekletilir. Yaklaşık 1 lt.lik 5 kavanoz erik ekşisi çıkacaktır. )
Bez torbanın içerisinde süzülen erikler ocağa alınarak şeker ilave edilir ve birlikte 6-7 dakika kaynatılır. Üzerine koruyucu tül koyarak kıvamı gelene kadar güneşlendirilir. Cam kavanozlara doldurularak serin bir yerde muhafaza edilir.Şerbeti: