24 Kasım 2009 Salı

EKŞİLİ KARNABAHAR PANE


Malzeme:
1 ad.karnabahar
1/2 demet maydanoz
3 diş sarımsak
1 limon suyu
kızartma yağı
tuz

Karnabahar çiçekleri ayrılır ve yıkanır. Kaynar suya atılarak az haşlanır. Sudan alınıp süzülür. Yağ kızdırılır. Karnabaharlar tuzlanır ve kızartılır. Kızartılan karnabaharlar fazla yağını bırakması için kağıt havlu üzerine alınır. Daha sonra servis tabağına aldıktan sonra rendelenip limon suyu ile karıştırılan sarımsak üzerine gezdirilir. İnce kıyılmış maydanoz üzerine serpilir ve servis yapılır.
Afiyet Olsun.

23 Kasım 2009 Pazartesi

BİFTEKLİ BAMYA

Malzeme:
750 gr.bamya
5 parça biftek
5 ad.domates
1 ad.kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 ad.limon suyu
tuz - karabiber
1 fincan sirke



Bamyaların ucu yuvarlak kesilir. Sirkeli su hazırlanır ve bamyalar yıkanıp sirkeli suda bekletilir. Soğan küp doğranır ve kavrulur. Biftekler az su, tuz ve karabiberle kavrulan soğana ilave edilir. Suyunu salıp çektikten sonra süzgece alınan bamyalar ilave edilir. Domatesler yıkanır ve soyulup küp doğranır. Bamyaya ilave edilir. 3-4 dakika sonra üzerine 2 su bardağı su ilave edilir. Kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Pişmeye yakın rendelenen sarımsak, limon suyu ve kuru nane ilave edilir ve birlikte kaynatılır. Ocaktan aldıktan sonra demlendirilir ve sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun.

22 Kasım 2009 Pazar

YEŞİL SALATA


Malzeme:
5-6 yaprak kıvırcık marul
1 ad.domates
3 ad.taze soğan
1/2 limon suyu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz
1 tatlı kaşığı sirke

Marullar yıkanır ve sirkeli suda bekletilir. Süzülüp salata tabağına doğranır. Domates soyulup küçük doğranır. Yeşil soğan yıkanıp doğranır tuz ekilip hepsi harmanlanır. Üzerine limon suyu ve zeytinyağı gezdirilirp servis yapılır.

21 Kasım 2009 Cumartesi

FIRINDA PATATESLİ PİRZOLA


Malzeme:
1 kg.pirzola
3-4 ad.yeşil biber
3 ad.domates
2 ad.patates
1 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz-karabiber
1 çay bardağı su

Cam fırın tepsisine yıkanan ve tuzlanan pirzolalar dizilir. Domates ve patatesler soyulup halka kesilir ve doğranan biberlerle birlikte pirzolaların üzerine yerleştirilir. Üzerine tuz serpilir ve zeytinyağı gezdirilir. 1 çay bardağı su ilave edilir ve 180 derecedeki fırında pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun.

19 Kasım 2009 Perşembe

MISIRLI PİLAV


Malzeme:
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı mısır konservesi
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı su
tuz


Islamak için;
2 su bardağı sıcak su
tuz
1/2 limon suyu

Pirinç yıkanır, tuz, limon suyu ve sıcak su ilave edilerek su soğuyana kadar ıslatılır.
Su kaynatılır. Pirinç süzülür. Kaynamakta olan suyun içerisine pirinç ilave edilir. Tuz ve yağ konur. Mısırlar eklenir ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Pirinç suyu çektikten sonra ocaktan alınır ve üzeri kağıt havlu ile kapatılarak 10 dakika demlendirilir. Demlendikten sonra ahşap kaşıkla karıştırılarak servis yapılır.
Afiyet Olsun.

17 Kasım 2009 Salı

TAVUK SUYUNA ÇORBA


Malzeme:
2 ad.tavuk göğsü
8 su bardağı su
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
tuz
Tavuk göğüsleri yıkanır.İri kuşbaşı doğranır ve 8 su bardağı su ve tuz ilave edilip haşlanır. (Düdüklü tencerede 10 dakika yeterlidir) Un yağda kavrulur. Tavuk haşlanan su azar azar kavrulan una ilave edilir ve bir yandan da karıştırılır. Tavuk suyunun tamamı ve tavuk etleri ilave edilir. Sarımsak rendelenir ve sirke ile birlikte kaynamakta olan çorbaya ilave edilir 5-6 dakika kaynatılır. Ocaktan aldıktan sonra üzerine pul biber ve karabiber ekilip sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun.

16 Kasım 2009 Pazartesi

ŞEFTALİLİ TART


Malzeme:
3 ad.yumurta
1 ad.şeftali
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tuz
1 limon rendesi
1 tatlı kaşığı limon suyu

Şeker ve yumurtalar karıştırılır.Süt, sıvıyağ, limon suyu ilave edilir. Tuz, vanilya ve limon rendesi eklenir. Un ve kabartma tozu da ilave edilip karıştırılır. Yuvarlak cam fırın tepsisine dökülür. Şeftali soyulur ve ince dilimlenerek üzerine dizilir. Önceden ısıtılan 175 derecedeki fırında 30 dakika pişirilir.
Afiyet Olsun

15 Kasım 2009 Pazar

PATATESLİ KÖFTE


Malzeme:
4 ad.patates
2 su bardağı köftelik duru bulgur
2 ad.yeşil soğan
1 ad.kuru soğan
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
5-6 dal Maydanoz
1 su bardağı sıcak su
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz-kimyon

Salata için;

1 ad.kuru soğan 1 ad.domates 5-6 dal maydanoz tuz


Patatesler yıkanıp haşlanır. Bulgur sıcak su ile ıslatılır. Maydanoz yıkanıp kıyılır. Taze soğan ince doğranır. Kuru soğan küp doğranır. Bir tavaya 2 kaşık yağ konur ve doğranan soğanlar yağda çevrilir (kavrulmaz).
Haşlanan patatesler soyulur ve ezilerek bulgura ilave edilir. Kimyon, tuz, Domates ve biber salçası da ilave edilip yoğrulur. Zeytinyağı, pul biber, soğan ve maydanoz da ilave edilerek yoğurmaya devam edilir. Avuç içinde şekil verilerek servis tabağının kenarına dizilir.

Soğan küp doğranır ve tuzlanarak ovulur. Domates küçük doğranır. Maydanoz ince kıyılır ve hepsi karıştırılır. Soğan salatası köftelerin ortasına konur ve servis yapılır.
Afiyet Olsun.

14 Kasım 2009 Cumartesi

MAKARNA ÇORBASI


Malzeme:
1 su bardağı makarna
1 ad.tavuk göğüs
1 çorba kaşığı domates salçası
8 su bardağı tavuk veya et suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
tuz - karabiber- kimyon


Tavuk haşlanıp didilir. Salça sulandırılıp yağda kavrulur. Kaynar halde etsuyu (tavuk suyu) ilave edilir. Makarnalar eklenir. Makarnalar yumuşak bir hal alana kadar kaynatılır. Didilmiş tavuk ilave edilir ve 1-2 taşım kaynadıktan sonra kuru nane serpilir ve tencerenin kapağı kapatılır bir kaç dakika demlendirilir ve sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun.

13 Kasım 2009 Cuma

KEKİKLİ BİFTEK


Malzeme:
1 kg. dana biftek
kekik - tuz - karabiber
2 çorba kaşığı zeytinyağı


Biftekler inceltilerek yıkanıp süzülür ve tuzlanır. Elekrtikli tavaya yağ konur. Biftekler dizilir. Üzerierine karabiber ve kekik konur. Tavanın kapağı kapatılır. Biftekler suyunu salıp kızardıktan sonra diğer taraf kızartılır ve sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun.

12 Kasım 2009 Perşembe

MERCİMEKLİ KEKİK SALATASI


Malzeme:
1 kahve fincanı mercimek
1/2 gr.tavuk göğsü
2 ad. domates
2 çorba kaşığı közlenmiş patlıcan
2-3 dal taze kekik
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 limon suyu
tuz



Mercimek yıkanıp haşlanır. Tavuk göğsü kuşbaşı doğranır ve haşlanır. Kekik ayıklanıp yıkanır.

Közlenmiş patlıcan, haşlanmış mercimek ve tavuk karıştırılır. Rendelnen sarımsak, tuz ve limon suyu ilave edilir. Servis tabağına alınır. Üzerine soyulmuş domates küçük doğranır. Kekikler serpilir ve zeytinyağı gezdirilir. Servis yapılır.

Afiyet Olsun.

11 Kasım 2009 Çarşamba

VEJETARYEN PATLICAN DOLMA


Malzeme:
6 ad.kemer patlıcan
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı pilavlık bulgur
5 ad.domates
1/2 demet maydanoz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz - karabiber

Terbiyesi;
3 diş sarımsak
1 limon suyu
1 tatlı kaşığı kuru nane





Patlıcanların sap kısımları kesilerek yıkanır ve oyacak ile oyulur.
Oyulan patlıcanlar tuzlu suda yıkanır. Bulgur yıkanır. Domatesler soyulup küp doğranır. Mercimek yıkanır. Maydanoz yıkanır ve kıyılır. Tüm malzeme karıştırılır. Karabiber ve tuz ilave edilir. Yağ konur. Patlıcanlar doldurulup ağız kısımları domates ile kapatılır ve yağlı kağıt kaplanmış tencereye dizilir. Üzerine toprak ağırlık konur ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, tuz ve su ilave edilerek kaynadıktan 35 dakika sonra rendelenen sarımsak, limon suyu ve kuru nane ilave edilir. 10 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alınır ve 5-6 dakika sonra suyu boşaltılır ve servis yapılır.
Afiyet Olsun.

10 Kasım 2009 Salı

FIRINDA BİBERLİ TAVUK


Malzeme:
750 gr. Tavuk but
4 ad.köy biberi
1 ad.kırmızı kapya biber
1 çay kaşığı kaşabiber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1baş sarımsak
2 su bardağı su
tuz
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı sirke
su
Tavuk butlar yıkanır ve sirkeli unlu suda 3o dakika bekletilir. Süzülür ve 2 su bardağı su konmuş tencereye alınır, tuz ilave edilerek 15 dakika haşlanır. Diğer taraftan biberler ince doğranarak sotelenir. Sarımsaklar soyulup biberlere ilave edilir ve birlikte sotelenir. Tavuk butlar kevgirle alınıp cam fırın tepsisine dizilir ve karabiber ekilir. Üzerine sarımsaklı biberler konur ve 175 C derecedeki 20 dakika fırında pişirilir. Fırından alınıp sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun

9 Kasım 2009 Pazartesi

SEBZELİ KIYMALI BÖREK


Malzeme:
1 demet pazı sapı
200 gr.kıyma
1 ad.kuru soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 ad.kırmızı kapya biber
tuz-karabiber
3 ad.yufka
100 gr.margarin
1 şişe maden suyu


Pazı sapları ince doğranır yıkanıp haşlanır ve suyu süzülerek bir tarafta bekletilir. Soğan küp doğranır ve yağda kavrulur, kıma ilave edilir. Kapya biber küçük doğranıp kıymaya eklenir. Tuz ve karabiber ilave edilir.



Kıyma suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Suyunu çektikten sonra 1-2 dakika kavrulur ve süzülen pazılar ilave edilir birlikte çevrilip ocaktan alınır.


Diğer taraftan margarin eritilir. Yufka açılıp üzerine fırça ile yağ sürülür. Üzerine 2.yufka konur.
Kalan yağ fırça ile üzerine sürülüp 3.yufka konur. Üst üste konmuş olan yufkalar üçgen olarak 16 eşit parçaya kesilir. Her birine tatlı kaşığı kadar hazırlanan sebzeli-kıymalı iç konur ve kanarlarından bükülerek oldukça bol sarılır. Sarılan yufkalar derin bir kap içerisine yerleştirilir ve üzerine maden suyu konur. Üzerini kapatacak kadar su ilave edilir ve 20 dakika bekletilir. 20 dakika sonra börekler hafif sıkılarak buzdolabı poşetlerine sarılarak enaz 1 gün buzlukta bekletilir. Buzluktan alınıp poşetlerden çıkardıktan sonra yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine donmuş halde dizilir ve 200 derecedeki fırında 40 dakika kadar pişirilir.

8 Kasım 2009 Pazar

KAĞITTA ZEYTİNLİ MAKARNA



Malzeme:

1 paket burgu makarna
15 ad. siyah zeytin

5 ad.yeşil zeytin

5 ad. domates

3 ad.kornişon turşu

3-4 dal dereotu

3-4 dal maydanoz

4 diş sarımsak

3 ad.yeşil soğan

2 çorba kaşığı zeytinyağı


Haşlamak için;

1,5 lt. su

1 çay bardağı süt

1 tatlı kaşığı sıvıyağ

tuz

1/2 su bardağı süt

1/2 su bardağı su


1,5 lt.su, 1 çay bardağı süt, sıvıyağ ve tuz bir tencereye konur ve kaynatılır. Kaynayan karışıma makarna ilave edilerek suyunu çekene kadar haşlanır. Makarna suyunu çekince ocaktan alınır, 1/2 su bardağı süt ve 1/2 su bardağı su ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır ve ara sıra kaşırtırılarak süt ve suyu çekmesi beklenir. Diğer taraftan domates soyulup rondodan geçirilir. Sarımsak rendelenip sotelenir ve domates ilave edilir. Yeşil soğanlar ince doğranarak ilave edilir ve sos kıvamına gelene kadar pişirilir. Sos piştikten sonra doğranmış zeytinler ve kornişon, kıyılmış maydanoz ve dereotu, karıştırılır ve makarna ile harmanlanır.

Kare kesilen yağlı kağıt içerisine makarna boşaltılır. Kağıdın uçları bağlanır ve cam fırın tepsisine konur. Önceden ısıtılmış 180 C derecedeki fırınna 10 dakika sürülür. Fırından aldıktan sonra sıcak servis yapılır.

Afiyet Olsun.

7 Kasım 2009 Cumartesi

GÜL BAKLAVA

Malzeme:
1 fincan sıvıyağ
1 fincan süt
1 fincan yoğurt
1 ad.yumurta
1 çay kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı un

Açmak için;
1 su bardağı un
200 gr.nişasta

Pişirmek için;
200 gr.tereyağı
200 gr.sıvıyağ

İç malzemesi;
150 gr. ince çekilmiş ceviz

Şerbeti için;
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Hamur malzemesi ile hamur yapılır ve üzeri örtülerek 2 saat kadar dinlendirilir.

Diğer taraftan şerbet için, su şekerle bir tencereye konur ve kaynadıktan 10 dakika sonra limon suyu damlatılır. Birlikte 3-4 dakika daha kaynadıktan sonra soğuması için bir tarafa bırakılır.
Dinlendirilen hamurdan ceviz büyüklüğünde 44 ad.beze yapılır. Yapılan bezelerden bir adet alınır üzerine un ve nişasta serpilerek ovlava yardımıyla pelur kağıt inceliğine ulaşana kadar açılır. Açılan bezeden sağdan sola ve yukarıdan aşağıya kesilerek 4 ad.üçgen elde edilir. Geniş olan kısmına ceviz serpilir ve börek gibi kenarları bükülür. Üçgenin geniş tarafı ve karşı tarafı ortada birleşecek şekilde katlanır. Her iki taraf birbirine bakacak şekilde tekrar katlanarak dik tutulup gül şeklinde kıvrılır. Her beze aynı şekilde açılarak 22 beze 50 cm. çapında tepsiye dizilir. Diğer 22 beze de aynı şekilde hazırlanıp 2.tepsiye dizilir.
Tereyağı bir tavada eritilir. Üzerine sıvıyağ ilave edilerek yağ kızdırılır. Kızdırılan yağ tel süzgeçten geçirilir. Yağ her iki tepsinin üzerine dökülerek paylaştırılır.
180 C derecedeki fırında 30 dakika pişirilir. Fırından aldıktan sonra beklemeden bir tarafta soğumuş olan şerbet üzerine azar azar dökülür.
Soğuduktan sonra gül baklavanızın servisini yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun.

6 Kasım 2009 Cuma

KOHLRABİ SALATASI





Malzeme:
1 ad.kohlrabi (Alabaş)
3-4 ad.marul yaprağı
1 ad.domates
1 çorba kaşığı mısır konservesi
1 tatlı kaşığı kapari
1 paket fesleğenli salata sosu
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı erik ekşisi
1 çorba kaşığı sirke
1-2 dal dereotu
tuz

Kohlrabi soyulup yıkanır. Jülyen dilimlenir. Marul yıkanır 15 dakika sirkeli suda bekletilir. Dereotu yıkanıp ince kıyılır. Marullar süzgece alınıp süzülür ve salata tabağına konur.
Üzerine kohlrabiler dizilir. domates yıkanıp jülyen dilimlenir. Mısır, kapari ve dereotu üzerine konur. Erik ekşisi ve zeytinyağı ile salata sosu karıştırılır. Satayanın tuzu ekilir. Üzerine soso gezdirilir ve bekletmeden servis yapılır.

Afiyet Olsun.

5 Kasım 2009 Perşembe

HÜRREM SULTAN PİLAVI



Malzeme:
2 su bardağı pirinç
4 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
25 gr.tereyağı veya zeytinyağı
1 ad.kuru soğan
2 ad.tavuk göğsü
1 kahve fincanı iç badem
1 su bardağı bezelye (konserve olabilir)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı zerdeçal (hint safranı)
safran
tuz

Pirinci ıslamak için;
2 su bardağı sıcak su
tuz
1/2 limon suyu


Pirinç yıkanarak tuz ve limon suyu ilave edilmiş sıcak suda 40 dakika kadar bekletilir. Bezelye haşlanır. Soğan kabuğu soyulur ve jülyen doğranır. Tavuk göğsü ince şeritler halinde kesilir. Tereyağı pilav tenceresinde eritilir. İnce doğranan soğan ve tavuk dilimleri eklenir. Tahta kaşıkla 10 dakika sürekli karıştırılıp kavrulur. Pirinçler süzülüp ilave edilir ve birlikte kavrulur. Üzerine yenibahar, tuz, karabiber, safran ve zerdeçal serpilip 4-5 dakika daha kavrulur. 4 su bardağı et suyu veya tavuk suyu sıcak olarak ilave edilir. Haşlanan bezelye piricin üzerine konur. 5 dakika orta ateşte daha sonra pirinç suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Pilav piştikten sonra üzerine kağıt havlu kapatılır ve 10-15 dakika dinlendirilir. Bademler kaynar suya atılıp 1 dakika kadar bekletilir ve kabuğu soyulur. Tavada bademler kavrulur ve dinlenmiş olan pilavın içerisine ilave edilir ve tahta kaşıkla karıştırılır. Sıcak servis yapılır.

4 Kasım 2009 Çarşamba

GÜLİSTAN GÜZELİ


Malzeme:
4 ad. patates
3 çorba kaşığı mayonez
1/2 demet roka
1/2 demet tere
4-5 dal taze kekik
4 ad.kornişon
2 çorba kaşığı beyaz peynir
1 fincan susam
1 fincan çörekotu
1 fincan kavrulmuş küncü
karabiber
limon suyu
zeytinyağı

Patatesler haşlanır. Roka, tere, kekik yıkanır. Kornişon ve beyaz peynirle birlikte hepsi rondodan geçirilir ve karabiber ilave edilir. Diğer taraftan haşlanan patatesler blenderle püre haline getirilip mayonez ve tuz ile karıştırılır. Püre halindeki patateslerden ceviz büyüklüğünde alınarak köfte gibi açılır ve içerisine rokalı harç konup kapatılır. Küncü, çörek otu ve susama bulanır. 2 saat dinlendirilir. Üzerine limon suyu ve zeytinyağı gezdirilip servis yapılır.

Afiyet Olsun.

3 Kasım 2009 Salı

ŞAM TATLI

Malzeme:
1,5 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı su
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 çorba kaşığı limon suyu
1 nohut tanesi kadar damla sakızı
yer fıstığı


Şurubu için;
4 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1/2 limon suyu


Şeker, yoğurt, su karıştırılır ve bekletilir. Karbonat ve damla sakızı limon suyu ile eritilir. Hepsi irmikle karıştırılır. Bol yağlanmış cam fırın tepsisine dökülür. Üzeri avuç içi ıslatılarak düzeltilir. Yer fıstığının kabuğu soyulur ve üzerine dizilir. 200 C derecedeki soğuk fırına yaklaşık 45 dakika sürülür. Fırından aldıktan sonra sıcakken 2 x4 parmak uzunluğunda kesilir. Soğuk halde olan şurup sıcak tatlının üzerine yedirerek dökülür. Şurubun tamamını döktükten sonra soğuması beklenir. Tatlınız şurubu aldıkça kabaracaktır. 1 gün sonra servis yapıldığında daha lezzetli olacaktır.

Afiyet olsun

2 Kasım 2009 Pazartesi

TERBİYELİ TAVUK


Malzeme: 800 gr. tavuk but
1 ad.kuru soğan
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1/2 su bardağı elma sirkesi
4 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı ketçap
1 tatlı kaşığı soya sosu
tuz

Tavuklar bol su ile yıkanıp süzgece alınır. Soğan kabuğu soyulup rondodan geçirilir ve suyu alınır. Domates salçası, ketçap, soya sosu, şeker,tuz ve elma sirkesi karıştırılır. Soğan suyu ve rendelenen sarımsaklar ilave edilir ve süzülmüş olan tavuklar hazırlanan salça ile iyive harmanlanır ve 2 saat buzdolabında bekletilir. İki saat sonra tavuklar elekterikli tavaya dizilerek kısık ayarda pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun.


1 Kasım 2009 Pazar

BARBUNYA PİLAKİ

Malzeme:
Derindondurucudan 1 paket barbunya Derindonurucudan 1 paket domates
1 ad.kırmızı kapya biber
1 ad.yeşil biber
1 ad.patates
2 ad.kuru soğan
5-6 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker



1 demet maydanoz
tuz

Soğanların kabuğu soyulup yıkanır ve rondodan geçirilir. Düdüklü tencerede yağ kızdırılır. Soğan ilave edilip kavrulur. Patates soyulur ve küp doğranıp birlikte kavrulur. Önceden hazırlayıp derindondurucuda olan barbunya ve domates çıkarılır. ( http://sofraduzeni.blogspot.com/ adresinde kış hazırlıklarında domates ve barbunya yapılışından yararlanabilirsiniz)
Barbunya tencereye konur. Biberler yıkanıp doğranır ilave edilir. Sarımsaklar soyulur ilave edilir. Domates, tuz, şeker ve 1 çay bardağı su ilave edilip tencerenin kapağı kapatılır. Yüksek ateşte düdüğü çıkana kadar beklenir. Düdüğü çıkınca ocak kısılır ve 10 dakika sonra ocaktan alınır. Basıncı boşalınca kapağı açılır. Soğuduktan sonra servis tenceresine alınır. Arzu edilirse üzerine maydanoz konur.
Afiyet Olsun