26 Ocak 2010 Salı

BARBUN TAVA


Malzeme:
1 kg.Barbun balığı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
tuz


Ayıklanmış balıklar yıkanarak sularının süzülmesi sağlanır. Süzüldükten sonra tuz ekilir una bulanarak az yağ konmuş balık tavasına dizilir.Kapak kapatılarak fazla yağ tavanın içinde akıtılır. Ocağa alınır Kapağı kapatılıp bir tarafının kızarması sağlanır. Kapağa ters çevrilerek diğer tarafın kızarması için tavaya tekrar alınır ve diğer taraf kızardıktan sonra marul dizilen tabağa alınarak sıcak servis yapılır.











Afiyet Olsun.

25 Ocak 2010 Pazartesi

EŞİMİN MENÜSÜ


Eşim birkaç gün önce mutfağa girdi ve domates çorbası, yazdan hazırladığımız barbunya ile zeytinyağlı barbunya ve tel şehriyeli pilav yaptı.

Domates çorbasının fotoğrafını çekip aldığımtarifi yazıyorum.

DOMATES ÇORBASI

Malzeme;

1 yemek kaşığı tuzsuz domates salçası
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı un
4 su bardağı su
karabiber-tuz
kaşar rendesi




Un yağda kavrulup tuzsuz domates salçası ilave ediliyor ve birlikte kavruluyor. Üzerine su ve tuz ilave edilip pişiriliyor. Servis yaparken karabiber ve kaşar rendesi ilave ediliyor.

















Afiyet Olsun.

24 Ocak 2010 Pazar

PATLAMIŞ MISIR


Malzeme:
1 yemek kaşığı mısır
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
tuz
Tencereye yağ tuz ve mısır konur.
Kapağı kapatılarak ocağa alınır ve tencereyi sürekli sallamak suretiyle mısırların patlaması sağlanır. Mısırlar patlayınca derin bir kaseye alınır ve film izlenir.
Afiyet Olsun.

23 Ocak 2010 Cumartesi

KABURGA PİLAVI


Malzeme:
1 su bardağı pirinç
1/2 kg.kuzu kaburga
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
1 ad.kuru soğan
1 limon suyu
tuz
Pirinç yıkanarak sıcak su ile ıslatılır. Tuz ve limon suyu ilave edilir ve su soğuyana kadar bekletilir.
Diğer taraftan kuru soğan 3 su bardağı su ve yıkanan kuzu kaburga düdüklü tencereye konur. Kaynatılır üzerindeki köpük alınır ve kapağını kapattıktan 20 dakika sonra ocaktan alınır. Basıncı bittikten sonra düdüklünün kapağı açılır. Su süzgeçten geçirilir. Soğan çıkarılıp atılır. Etler ılınınca kemikleri ve yağlı kısımları ayrılır.
Tereyağı pilav tenceresinde eritilir. 1 bardak et suyu ilave edilir, pirinç süzgece alınır ve etsuyuna ilave edilir. Ayıklanan etler, haşlanmış nohut ve tuz ilave edilerek pilav suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Suyunu çektikten sonra üzerine kağıt havlu konur ve kapağı kapatılır. 15 dakika sonra kaşıkla karıştırılır ve sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.

22 Ocak 2010 Cuma

BANYOLU BÖREK


Malzeme:
6 ad.yufka
200 gr. dana kıyma
1 ad.kırmızı kapya biber
1 ad.yeşil biber
1/2 demet maydanoz
karabiber- tuz- kimyon
2 şişe maden suyu
1 ad. kuru soğan
1,5 su bardağı sıvıyağ yada 250 gr. margarin
Kıyma ocağa konur ve kısık ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Tuz, karabiber ve kimyon ilave edilir. Soğanın kabuğu soyulur ve rondodan geçirilir. Suyunu çeken kıymaya 1 yemek kaşığı yağ ilave edilir. Soğan eklenir ve soğan şeffaflaşana kadar birlikte kavrulur. Biberler küçük doğranıp ilave edilir birlikte kavrulup ılıması için bir tarafa bırakılır. Maydanoz yıkanıp kıyılır ve üzerine ilave edilerek karıştırılır.
Margarin kullanılacak ise eritilir.
Yufka tezgah üzerine açılır ve yağ sürülür. Yağlanan yufka üzerine 2. yufka konur. Üzeri yağlanır ve diğer yufka üzerine konur. 16 eşit üçgen olacak şekilde kesilir.
Kıyma konur ve kenarları bükülerek oldukça bol sarılır.
Sarılan yufkalar derin bir kap içerisine konur ve üzerine 1 şişe maden suyu dökülür ve maden suyunu çekene kadar bırakılır.
Diğer 3 yufka aynı şekilde harırlanır. Üzerine maden suyu ilave edilir, bekletilir.
Küçük olarak kesilip hazırlanan buzdolabı poşetlerine sararak enaz bir gün buzlukta bekletilir.
Yağlanmış tepsiye donmuş haldeki börekler poşetlerden çıkarılıp dizilir ve 200 derecedeki fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.

21 Ocak 2010 Perşembe

NAR SALATASI


Malzeme:
1 ad.nar
1 ad.közlenmiş kırmızı kapya biber
10 ad.kırık yeşil zeytin
3 çorba kaşığı mısır konservesi
2 ad.yeşil soğan
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz - maydanoz
Nar kesilerek taneleri tabağa alınır. Közlenmiş kırmızı biber küçük doğranır ve narların üzerine konur.
Kırık zeytinlerin çekirdekleri çıkarılır ve biberli narlara ilave edilir. Mısır ve küçük kesilmiş taze soğanlar eklenir ve karıştırılır. Tuz ekilir. Maydanoz yaprakları konur. Üzerine nar ekşisi ve zeytinyağı gezdirilir. Servis yapılır.
Afiyet olsun

20 Ocak 2010 Çarşamba

MIHŞİ



Malzeme:
20 ad. kurutulmuş patlıcan
250 gr.yağlı kuzu kıyma
20 tatlı kaşığı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 ad. domates
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı biber ve domates salçası
2 çorba kaşığı zeytinyağı
karabiber-tuz
Terbiyesi;
1 limon suyu
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru nane
Patlıcanlar sıcak suda ıslatılır. Pirinç yıkanır. Domatesler soyulup küp doğranır. Pirinç ile kıyma karıştırılır. Domates ,salça, kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuz ilave edilip tekrar karıştırlır. Haşlanmış nohut ilave edilir. Yumuşak bir hal alan patlıcanlar sudan alınır ve suları iyice sıkılır. İç harç ile doldurulur ve bir parmak kalınlığında boşluk bırakılarak yağlı kağıt konmuş tencereye dizilir. Üzerine toprak ağırlık konur ve toprak ağırlığı geçecek kadar su konur. Orta ısıdaki ateşte kaynadıktan sonra kısılı ve yaklaşık 35 dakika pişirilir. Kuru nane , rendelenmiş sarımsak ve limon suyu ileve edilir. terbiye sosuyla birlikte 10 dakika daha kaynatılır. Üzerindeki toprak ağırlık alınır ve suyu süzülür. 15 dakika dinlendirilir ve cacık ya da yoğurt ile birlikte sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun

19 Ocak 2010 Salı

ZENCEFİL ÇAYI



Soğuk algınlığı, mide üşütmeleri, unutkanlık, bronşit ve daha bir çok hastalığa iyi gelen zencefilin yatıştırıcı ve bağışıklığı arttırıcı özelliği de bulunmaktadır.


Malzeme:
taze zencefil
su



Derin bir kap içerisine 2 su bardağı su ve 1/2 kibrit kutusu kadar taze zencefil küp şeklinde doğranarak (kabuğu ile birlikte de olabilir) 1 dakika kadar kaynatılır .


Fincanlara alınarak sıcak olarak servis yapılır.


Afiyet olsun.







18 Ocak 2010 Pazartesi

TEL KADAYIFLI SEBZELİ TAVUK SARMASI


Malzeme:
2 ad. tavuk göğsü
100 gr.tel kadayıf
1 ad.havuç
1 ad.kırmızı kapya biber
1 ad. yeşil sivri biber
1 yumurta
kaşar peyniri
1 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz-karabiber
Kızartma yağı


Havuç kazılarak ince ve uzun doğranır. Biberler de ince uzun olarak kesilir tuz ilave edilir ve birlikte sotelenir. Tavuk parçaları ikiye ayrılarak inceltilir. Sotelenen sebzeler ve uzun dilimlenen kaşar peyniri tavuk üzerine konur ve sarılır. Yumurta çırpılır. Sarılan tavuklar yumurtaya bulanır ve tal kadayıf ile sarılır. 10 dakika dinlendirilir. İnce kenarlı tava ya da krep tavasına az yağ konur ve kızdırılır. Kızdırılan yağ içerisinde her iki tarafı kızarana kadar sebzeli tavuklar kızartılır. Mayonez, ketçap ve hardal ile sıcak olarak servis yapılır.


Afiyet Olsun.

17 Ocak 2010 Pazar

PATATES ÇORBASI



Malzeme:
2 ad. orta boy patates
4-5 ad. taze soğan ya da 1 kuru soğan
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı süt
1 yumurta sarısı
4 su bardağı sade su veya etsuyu
kırmızı pul biber
Taze soğanlar ayıklanıp yıkanır, ince kıyılır ve un ile birlikte yağda kavrulur.
Üzerine 4 su bardağı su ilave edilir. Patatesler soyulup küp doğranır, yıkanır ve suya ilave edilir. Patatesler piştikten sonra yumurta sarısı ve süt çırpılır ve azar azar ilave edilir. Beş dakika kaynatılır ve üzerine kırmızı pul biber (arzu edilirse maynadoz ya da fırında kızarmış küp ekmekler ) ile sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet Olsun

16 Ocak 2010 Cumartesi

İZMİR KÖFTE

Malzeme:
750 gr. dana kıyma
1 kuru soğan
1 çorba kaşığı galeta unu
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1/2 demet maydanoz
karabiber - tuz

Soğan rondodan geçirilir. Maydanoz yıkanıp ince kıyılır(arzu edilirse rondodan geçirilebilir). Karabiber, pul biber ve tuz ile birlikte kıymaya ilave edilerek yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalarla avuç içinde yuvarlanarak yassı şekil verilir. Elektrikli pizza tavasında veya ızgara ya da teflon tavada pişirebilirsiniz.




Piştikten sonra sıcak olarak servis yapılır.



Esra'nın http://ezomutfakta.blogspot.com adresindeki izmir köfte tarifi ile denemek istiyorum. Benim İzmir köfte yaptığım gün bloguna eklemiş ancak ben tarfini daha sonra gördüm.



Afiyet Olsun

15 Ocak 2010 Cuma

AŞURE


Sanıyorum yarın aşure ayı sona eriyor. İki kez aşure pişirmiş olmama rağmen bir türlü hazırlayıp bloguma ekleyemedim. Türk mutfağının geleneksel tatlılarından olan aşureyi 3.kez bloguma ekliyorum.

Malzeme:
1 su bardağı aşurelik buğday
1/2 su bardağı fasülye
1/2 su bardağı nohut
1/2 su bardağı kuru kayısı
1/2 su bardağı çekirdeksiz üzüm
1/2 portakal kabuğu
ceviz-toz tarçın-nar
Buğday, nohut ve fasülye yıkanarak ayrı kaplarda üzeri örtülerek bol su ile akşamdan ıslatılır. Nohut ve fasülye haşlanarak buğday ile birlikte aynı tencereye alınarak birbiriyle özleşene kadar ve karıştırılarak bol su ile kaynatılır. Kayısı ve üzüm ıslatılır. Kayısı küçük parçalara kesilir. Portakal kabuğu ince kesilir. Buğday, nohut ve fasülye iyice özleşince kayısı, üzüm ve portakal kabuğu ilave edilir. Şeker bir kepçe konulur ve karıştırılır. Şeker bitene kadar bu şekilde ilave edilerek karıştırılır. Daha sonra tabaklara alınır ve ılıdıktan sonra üzerine nar taneleri, tarçın serpilir. Arzu edilirse az süt konup komşulara dağıtılır.
Afiyet Olsun.

14 Ocak 2010 Perşembe

KAYMAKLI KOL BÖREĞİ


Malzeme:
1 ad. yufka
75 gr.kaymak
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
50 gr. beyaz peynir
1/2 demet maydanoz

Maydanoz yıkanıp kıyılır. Peynir rendelenir ve kaymak ile karıştırılır. Maydanoz ilave edilir. Yufka dört eşit parçaya bölünür. Sıvı yağ ve yoğurt karıştırılır. Yufka üzerine sürülür. Yufkanın üzerine kaymaklı harç konur ve kenarları bükülerek sarılır.
5-6 saat buzdolabında bekletilir. 200 derecedeki fırında kızarana kadar pişirilir.
Sıcak ya da soğuk servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun

13 Ocak 2010 Çarşamba

FENTUŞ


Malzeme:
1 ad.sac ekmeği
1 ad.kuru soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
kırmızı pul biber
tuz-karabiber
maydanoz
Soğan piyazlık doğranır ve yağda pembeşene kadar kavrulur.
1 su bardağı su, tuz ve karabiber ilave edilir.
Sac ekmeği iri kırılır.
Su kaynadıktan sonra ekmekler içine atılır ve suyunu çektikten sonra karıştırılarak servis yabağına alınır. Üzerine kırmızı pul biber ve kıyılmış maydanoz ile servis yapılır.

12 Ocak 2010 Salı

DAMLA ÇİKOLATALI MUFFİN

Malzeme:
185 gr. margarin
3 yumurta
1 çay bardağı süt
3 çay fincanı pudra şekeri
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı damla çikolata
1 paket kabartma tozu

Oda sıcaklığındaki margarin ile pudra şekeri karıştırılır. Yumurtalar kırılıp birlikte çırpılır. Süt ve un ile karıştırılan kabartma tozu ilave edilerek hamur elde edilir. Elde edilen hamur, kaşık yardımıyla muffin kalıplarının yarısı dolacak şekilde konur.


Üzerine damla çikolata ve tarçın serpilerek 180 derecedeki fırında
25-30 dakika kadar pişirilir.

Soğuduktan sonra kalıplardan çıkarılarak çayla birlikte
Afiyet olsun.

11 Ocak 2010 Pazartesi

SALEP




Malzeme:

2 tatlı kaşığı salep
1 lt. süt
3 çorba kaşığı şeker


bir litre soğuk süte 2 tatlı kaşığı salep ve 3 çorba kaşığı şeker ilave edilerek karıştırılır.
Karışım kısık ateşli ocağa alınır ve kıvamı gelene kadar sürekli karıştırılarak kaynatılır. Fincanlara alınan salep üzerine tarçın serpilerek sıcak halde servis yapılır.

Afiyet olsun

Ülkemizin her bölgesinde doğal olarak yetişen salep daha çok Batı Karadeniz dağ etekleri ve orman içlerinde görülür.
İçimi rahat ve lezzetli olan salep aynı zamanda nefes darlığı, bronş yumuşatma, akciğer hastalıkları, sindirim sistemi, mide ve bağırsak sancılarına da iyi gelmektedir.

10 Ocak 2010 Pazar

ZEYTİNYAĞLI KURU BİBER DOLMASI

Malzeme:
10 ad. kuru dolma biber
10 tatlı kaşığı pirinç
1 ad.domates
1 ad.kuru soğan
1 kahve kaşığı yenibahar
1 kahve kaşığı kahve
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı zeytinyağı
nane - maydanoz


Kuru biberler yıkanıp suda ıslatılır.
Pirinç yıkanır. Soğan küp doğranır ve kavrulur. Yıkanıp süzülen pirinç ilave edilir, birlikte kavrulur.
Domates küp doğranarak ilave edilir. Yenibahar, tuz, şeker ve kahve ilave edilir. 1 çay bardağı su eklenir. Suyu çekildikten sonra yıkanmış ince kıyılmış nane ve maydanoz eklenir ve karıştırılır. Ilıması beklenir.

Diğer taraftan ıslatına biberler sudan alınıp suyu avuç içinde sıkılır. Ilımış olan iç harç ile tatlı kaşığı yardımıyla biberler doldurulur. Üzeri yeşil biberle kapatılır ve tencereye dizilir. Bir su bardağı su, az tuz ve az yağ biberlerin arasından ilave edilerek kısık ateşte
40 dakika pişirilir. (suyu kontrol edilmeli, biterse sıcak su ilavesiyle pşirmeye devam edilmelidir.)
Pişen biberlerin suyu süzülür ve ılık ya da soğuk servis yapılır.
Afiyet Olsun

8 Ocak 2010 Cuma

TAVA BÖREĞİ


Malzeme:
2 ad. yufka
3 dilim salam
2 ad. sosis
1 ad.domates
1 çay bardağı kaşar rendesi
2 çorba kaşığı ketçap
5 ad. yeşil zeytin
5 ad. siyah zeytin
kekik
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı sıvıyağ

Tavanın üzerine bir yufka serilir. Kenarları tavadan 4 parmak kadar geniş kesilir. Kesilen yufka parçaları tavanın ortasına serpilir.
Diğer taraftan zeytinler ince kesilir ve çekirdekleri çıkarılır. Salam ve sosisler küçük doğranır. Domates soyulup küçük dilimlenir. Yufkanın üzerine ketçap sürülür. Salam ve sosisler serpiştirilir. Domates ve zeytinler yayılır.
Kaşar rendesi ve kekik serpilir.

2.yufka tava büyüklüğünde kesilir. Kesilen kenarlar malzemenin üzerine yayılır. Düzgün kesilen yuvarlak yufka üzerine yerleştirilir. Alttaki yufkanın kenar fazlalrı da kapatılır. Süt, yoğurt ve yağ karıştırılarak üzerine gezdirerek dökülür. 5-6 saat buzdolabında bekletilir.
Ocağa alınır ve her iki tarafı kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun.
( Tarifini Tülay'dan aldığım tava böreği malzemesinden dolayı calzonne tadında tavsiye edebileceğim lezzetli bir börek)

7 Ocak 2010 Perşembe

TEL KADAYIFLI TAVUK



Malzeme:
2 ad.tavuk göğsü
250 gr.tel kadayıf
1 çorba kaşığı galeta unu
1 yumurta
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı sirke
tuz
5-6 ad enli çöp şişler

Tavuk göğsü büyüklüğüne göre uzunlamasına 2 veya 3 parça kesilir.


Yıkanır ve sirkeli suda 10 dakika bekletilir. Suyunun iyice süzülmesi sağlanır ve tuzlanır. Yumurta çırpılır. Tavuk parçaları yumurtaya bulanır.

Üzerine galeta unu serpilir. Telkadayıf ile sarılarak 10 dakika bekletilir. Krep tavasında ya da derin olmayan özel tavada yağ kızdırılır. Tavuklar iki tarafı da kızartılarak hardal, ketçap ve mayonez ile birlikte sıcak servis yapılır.


Afiyet Olsun

6 Ocak 2010 Çarşamba

KIRIK ZEYTİN SALATASI


Malzeme:
1 su bardağı kırık zeytin
1 ad. domates
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
kırmızı pul biber
Kırık zeytinlerin çekirdekleri çıkarılıp tatlanması için akşamdan suya konur. Sabah suyu süzülerek servis tabağına alınır. Domates yıkanarak kabuğu soyulur ve zeytinlerin üzerine küçük küçük doğranıp karıştırılır. Sarımsaklar soyulup üzerine ince kıyılır. Kırmızı pul biber, nar ekşisi ve zeytinyağı ilave edilerek servise sunulur.
Afiyet olsun.
Kurban bayramında Tarsus'taki Şendağ Zeytincilik'ten aldığımız kırık zeytin oldukça lezzetli ve hemen hergün bir tabak kadar hızla tükettiğimizden neredeyse 2nci 5 kiloluk kavanoz bitmek üzere. Ve ben zeytin bitmeden bir fotoğraf çekip tarif yazmayı başarabildim.

5 Ocak 2010 Salı

GERDAN ÇORBASI (SARAY USULÜ)


Malzeme:
1 kg.kuzu gerdanı
1 kahve fincanı un
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı soğuk et suyu
1 çorba kaşığı tane karabiber
1 ad.soğan
8-10 ad.maydanoz
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
6 su bardağı etsuyu
kırmızı pul biber
tuz






4-5 parçaya ayrılmış olan gerdan yıkanır ve düdüklü tencereye konur. İçerisine 7-8 su bardağı su, tane karabiber, tuz ve maydanoz sapları konularak kapağı kapatılıp 20 dakika pişirilir. Basıncı bittikten soonra düdüklü tencerenin kapağı açılır ve et suyu süzgeç ile süzülür, etler didilir. Et suyundan 1 su bardağı çabuk soğuması için ayrılır. Bir fincan una soğumuş olan etsuyu azar azar ilave edilerek karıştırılır. Diğer et suyu da ilave edilir ve orta ısıdaki ocakta 20 dakika kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Didilmiş gerdan etleri ilave edilir ve birlikte 5 dakika daha kaynatılır. Sirke ile yumurta sarısı çırpılır ve ilave edilir 1-2 dakika kaynatılır. Sarımsaklar rendelenerek ilave edilir ve ocaktan alınır. Üzerine az kızdırılmış yağ ile kırmızı pul biber ilave edilir. Kaselere aldıktan sonra üzerine maydanoz ilave edilerek sıcak servis yapılır.

Afiyet Olsun.

4 Ocak 2010 Pazartesi

İTALYAN SALATA


Malzeme;
100 gr. salam
4-5 ad.salatalık turşusu (ya da 10 ad.kornişon)
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı mayonez
1 çay kaşığı toz karabiber
1 limon suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Salatalık turşuları ve salam uzun olarak ince dilimlenir , harmanlanır. Mayonez ve yoğurt karıştırılır. Salam ve turşuya ilave edilir. Zeytinyağı, limon suyu ve karabiber karıştırılarak üzerine ilave edilir ve servis tabağına alınır. Üzerine istenilen süsleme yapılır ve servis sunulur.
Afiyet Olsun.
Tarifini Tülay'dan aldığım bu İtalyan salatayı denemenizi tavsiye ederim.

3 Ocak 2010 Pazar

SULTAN REŞAT PİLAVI


Malzeme:
1 su bardağı pirinç
200 gr.dana kıyma
1 ad.kuru soğan
1,5 çorba kaşığı margarin
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı karabiber
2 ad.domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 dilim bayat ekmek içi
1/2 limon suyu
tuz
Pirinç yıkanır ve sıcak su ile ıslatılır. Tuz ve limon suyu ilave edilerek su soğuna kadar bekletilir. Diğer taraftan bayat ekmek içi ıslatılır ve suyu sıkılarak kıymaya ilave edilir. Soğan rendelenerek, tuz ve karabiberle birlikte kıymaya eklenir ve 5 dakika yoğurulur. Avuç içi ıslatılarak fındık büyüklüğünde köfteler yapılır. Şekillendirme işlemi bittikten sonra margarin tavada kızdırlır ve köfteler eklenir. Tavayı sallamak suretiyle köftelerin kızarması sağlanır. Kızaran köftelere sulandırılmış domates salçası ve soyulmuş rondodan geçirilmiş domates ilave edilir 15 dakika pişirilir.
Pirincin suyu süzülür ve sudan geçirilir, süzgece alınır. Zeytinyağı pilav tenceresinde kızdırılır ve pirinç 1-2 dakika kavrulur. Etsuyu ve tuz ilave edilerek suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Suyunu çeken pilav ocaktan alınır ve üzerine kağıt havlu konularak 10 dakika dinlendirilir.
Dinlendirilen pilav, içerisine ters olarak oturtulan küçük kase olduğu halde büyük ve derin bir kaseye fazla bastırmadan konur. Servis tabağına ters çevrilir ve üst kısma gelen küçük kase alınır ve oluşan bu çukur yere küçük köfteler konur. Kalan köfteler pilavın çevresine serpilir. Sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun.

2 Ocak 2010 Cumartesi

YILBAŞI MENÜSÜ

Yılbaşı akşamı için hazırladığım menüyü biraz geç olmakla birlikte sizlere sunuyorum.


*Gerdan çorbası,
*İtalyan salata,
*Rus salatası,
*Mamzana,
*Kıvırcık marul salatası,
*Fırında sebzeli tandır kebabı,
*Sultan Reşat Pilavı,
*Meyve salatası
*Aşure
*Dereotlu-sarımsaklı ekmek
*ve kırmızı kırmızı şarap idi.




Kürşat'ın gönderdiği karton yılbaşı ağacı ile evimizde sakin ve güzel bir yılbaşı akşamı geçirdik ;))

YENİ YILINIZ KUTLU OLMASI, SAĞLIK VE MUTLULUK GETİRMESİNİ DİLİYORUM.