24 Temmuz 2010 Cumartesi

DAMLA ÇİKOLATALI MUHALLEBİ


Malzeme:
7 su bardağı süt
1,5 kahve fincanı pirinç unu
1/2 kahve fincanı buğday nişastası
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Damla çikolata
Süt, şeker ve tuz bir tencereye alınarak kaynatılır.
Diğer taraftan nişasta ve pirinç unu bir kap içerisine alınır ve su ilave edilerek karıştırılır. Kaynamakta olan süte akıtılarak ilave edilir ve devamlı karıştırmak süretiyle muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
Muhallebi piştikten sonra kaselere alınır ve oda sıcaklığına geldiği zaman üzerlerine damla çikolata dizilir ve servis yapılır.
Afiyet Olsun