27 Ekim 2011 Perşembe

BEYAZ HAŞHAŞLI POĞAÇA

Malzeme:
2 ad.oda sıcaklığında yumurta

75 gr. oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı fındıkyağı
1 çay bardağı ılık su
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya

İçi için:
rendelenmiş beyaz peynir
kıyılmış maydanoz

Üzeri için:
beyaz haşhaş

Unun ortası havuz gibi açılarak fındıkyağı, tereyağı, tuz, ılık suda eritilen şeker,maya ve 1 ad.bütün 1 ad. yumurta akı ilave edilerek hamur yoğrulur. Yoğrulan hamurun üzerine ıslak bir bez örtülerek 10 dakika dinlendirilir.


Hamur dinlendikten sonra avuç içine ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve ortasına maydanoz ve peynir karışımı konup kapatılır. Yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine dizilerek 15 dakika da tepside bekletilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp beyaz haşhaş konur ve 175 derecedeki fırında pişirilir.

Afiyet olsun.

Mutfakta Bedia İzgialp Günay var.

1 yorum:

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.