8 Eylül 2009 Salı

YUFKA EKMEK


Malzeme:
5 su bardağı un
2 su bardağı su
1,5 tatlı kaşığı tuz
Açmak için:
1 su bardağı un

Malzeme ile hamur yapılır ve üzeri örtülerek 1-2 saat dinlendirilir.
28 ad.ceviz büyüklüğünde beze yapılır. Bezeler unlanmış bez üzerine dizilir ve üzeri tekrar unlanarak bir bez ile örtülür. Daha sonra hamur açılacak yer unlanır ilk yapılan bezeden başlayarak sırayla önce elde şekil verişir ve oklava ya da merdane ile ekmekler ince açılır. Yapışmaması için unlanır. Teflon tava veya elektrikli tavada her iki tarafı pembeleşene kadar pişirilir. Üzeri örtülerek yumuşak kalması sağlanır. Hemen yenmeyecekse yeneceği zaman bir sofra bezi üzerinde sulanır ve yumuşayana kadar üzeri ürtülür. Yumaşadıktan sonra servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.