21 Mayıs 2010 Cuma

MEYVELİ TART


Merhaba, yoğun tempom nedeniyle bir süre ara vermek zorunda kaldım. Tekrar buradayım.
Malzeme:
2 paket eti burçak klasik
1 fincan süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket çilekli jöle
10 ad.çilek
1 ad.muz
16 ad.kiraz
8-10 ad.frambuaz
2 ad.yeşil erik

Bisküviler rondodan geçirilerek un haline getirilir. Yağ ve süt ilave edilerek hamur haline getirilir. 25 cm. çaındaki cam tepsinin zemin ve kenarlarına 1/2 cm. kalınlığında

döşenir. 175 derecedeki fırında 35 dakika pişirilir. ve soğuması için bir kenara bırakılır.
Tart hamuru soğuduktan sonra 2 su bardağı kaynar su ile hazırlanan jöle ılıması için beklenir. Ilıyan jöle tart hamuru üzerine dökülür. Beş dakika beklenir. Ayıklanıp yıkanan çilekler ortadan ikiye bölünür ve kenarlara dizilir. Çileklerin önüne dilimlenen muz dizilir.
Kiraz ve frambuazlar orta bölüme dizilir. Yıkanıp jülyen dilimlenen erkiler çileklerin arasına yerleştirilir. Buzdolabında bir saat kadar bekletildikten sonra soğuk servis yapılır.


Not:Derindondurucunuzda bulunan ya da mevsim meyvelerinden kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.