14 Nisan 2011 Perşembe

CEVİZLİ KETE


Malzeme:

2 yumurta akı

1 çorba kaşığı kuru maya

1 su bardağı sıvıyağ

2 su bardağı süt

1/2 çay kaşığı tuz

4 çorba kaşığı toz şeker

4 su bardağı un

1 su bardağı çekilmiş ceviz


Üzeri için;

2 yumurta sarısı


Süt ılıtılarak maya eritilir.Un Bir kap içerisine elenir. Unun ortasına şeker,tuz, sıvıyağ ve yumurta akı konur. Mayalı süt azar azar ilave edilerek hamur yapılır. yapılan hamur mayası gelene kadar ılık bir ortamda bekletilir. Mayası geldikten sonra avuç büyüklüğünde bezeler yapılır. Yapılan her beze oklava ile açılarak üzerine ceviz serpilir ve rolu yapılır. Rulo yapılan her hamur gül şikli verilir ve oklava ile açılır. Yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine dizilir ve 10 dakika bekletilir. Önceden ısıtılan 175 derecedeki fırında pişirilir. Ilık veya soğuk olarak servis yapılır.


Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.