21 Aralık 2008 Pazar

PATATESLİ BAMYA




Malzeme :
1/2 kg.bamya
1 ad. kuru soğan
1 baş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 ad.patates
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı kuru nane
1/2 limon suyu
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
4 ad.domates
1 çorba kaşığı domates salçası

Küp doğranmış soğan yağ ile kavrulur. Üzerine sulandırılmış salça ilave edilir. Kimyon,karabiber ve tuz eklenir. Suyu çekilince birkaç dakika kavrulur. Soyulmuş ve küp doğranmış patatesler ete karıştırılır. Ayıklanmış yıkanmış bamyalar ilave edilir. 5 dakika sonra doğranmış domates,haşlanmış nohut ve 1,5 su bardağı su ilave edilir. Kısık ateşte yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirilir. Limon suyu, nar ekşisi , rendelenmiş sarımsak ve kuru nane ile terbiyesi yapılır. 5-10 dakika kadar daha kaynatılır. Ocaktan alınır. 10 dakika sonra servis yapılır.
(Bamyanın cinsine göre pişirme süresi değişir. Daha kısa ya da daha uzun sürede de pişebilir. O yüzden pişip pişmediği kontrol edilmelidir.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.