14 Aralık 2008 Pazar

KURU PATLICAN DOLMASI


Malzeme:
30 ad.kuru patlıcan
1 su bardağı pirinç
4 ad.domates
1 kaşık domates salçası
1 su bardağı haşlanmış nohut
1/2 bağ maydanoz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz-karabiber-kimyon
4 diş sarımsak
1 ad.limon suyu
2 tatlı kaşığı kuru nane
Yazdan hazırlanmış patlıcanlar sıcak su ile 10-15 dakika kadar ıslatılır.Pirinç yıkanır suyu süzülür kıyma ile karıştırılır. Karabiber,tuz,kimyon ve salça ilave edilir. Yıkanmış kıyılmış maydanoz,suyu alınmış küp şeklinde doğranmış domatesler ilave edilir. Nohut eklenip karıştırılır. 1 yemek kaşığı yağ da konur patlıcanlar 1 parmak boşluk bırakılarak doldurulur. Dolmanın içerisine su girmemesi için patlıcaların ağzı birbirine birleştirilerek tencereye dizilir. Üzerine toprak bastırık konur su,tuz ve 1 kaşık yağ ilave edilir. Kaynadıktan 35 dakika sonra limon suyu,kuru nane ve rendelenmiş sarımsak suyuna konur. 10 dakika daha kaynatılır. Suyu süzülüp bastırık üzerinden alınır. 10 dakika dinlendirilir. Servis yapılır.
Tarsus usulü kuru patlıcan dolmasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.