27 Ocak 2009 Salı

ETLİ & BARBUNYALI PİLAV


Malzeme:
1 su bardağı pirinç,
1/2 limon suyu,
1 çay bardağı barbunya,
2 ad. domates
1 ad.kuru soğan,
50 gr.kuşbaşı et,
7-8 sap dereotu,
2 yemek kaşığı zeytinyağ,
1 tatlı kaşığı domate salçası,
1 su bardağı et suyu,
tuz-kimyon-karabiber

Pirinç yıkanır tuz ve limon suyu ilave edilerek sıcak su ile 1-2 saat kadar ıslı bırakılır. Diğer taraftan 1 yemek kaşığı yağda küp doğranmış soğanlar kavrulur üzerine kuşbaşı et ve salça ilave edilir ve kavurmaya devam edilir.Ayıklanmış barbunya ilave edilir birlikte kavrulur. Üzerine domates,tuz, kimyon, karabiber ve 1 su bardağı su ilave edilip pişirilir.
1 yemek kaşığı yağda süzgeçte suyu süzülen pirinç kavrulur. 1 bardak etsuyu ilave edilir ve pişmiş olan barbunya pirinçlere ilave edilir pilav suyunu çekince üzerine kağıt havlu koyarak demlendirilir. Demlenen pilava dereotu konur karıştırılır ve servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.