21 Ocak 2009 Çarşamba

KABAK GRATEN

Malzeme:
4 ad. kabak,
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 çay bardağı kaşar
tuz-karabiber
3-4 dal dereotu

Kabaklar kazılıp yıkandıktan sonra tuz ilave edlir ve haşlanır. Yumuşak bir hal alınca ocaktan alınıp çatalla ezilerek püre haline getirilir. Diğer taraftan un,yağ ile pembeleşinceye kadar kavrulur. Püre halindeki kabaklar ilave edilerek 1-2 dakika kavrulur. Üzerine azar azar süt ilave edilir.Karabiber ekilir. 3-4 dakika bir yandan karıştırılarak pişrilir.Fırın ısısına dayanıklı cam kabın içerisine döşenir.
Üzerine rendelenmiş kaşar koyduktan sonra 200 C derecedeki fırında 20 dakika kadar pişirilir.

Üzerine dereotu koyarak servis yapılabilir.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.