3 Mart 2009 Salı

SEBZELİ & TAVUKLU MAKARNA



Malzeme:
1 paket fiyonk makarna
1 parça tavuk
4-5 ad.yeşil fasülye
1 ad.domates
1 ad.yeşil biber
1 ad.taze kırmızı biber
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz-karabiber-paprika (az acı kırmızı biber)
Haşlamak için;
2,5 lt. su
1 kahve fincanı süt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
Su kaynatılarak içerisine süt,tuz ve yağ konur makarna ilave edilip haşlanır ve süzgeçe alınır. Üzerine soğuk su dökülür ve bir tarafa bırakılır. Tavuk haşlanıp ve didilir. 2 yemek kaşığı yağ tavaya konur. Didilmiş tavuk kavrulur. Fasülyelerin uçları alınıp uzunlamasına ikiye bölünür, küçük küçük doğranır ve tavuklara ilave edilir. sarımsaklar soyulur,rendelenir ilave edilir. Domates rendelenir ilave edilir. Daha sonra kırmızı biber ve yeşil biber küçük doğranarak ilave edilir.Tuz, karabiber, paprika ilave edilir. Domates suyunu çekene kadar pişirilir.
Bir tencereye 2 kaşık yağ konur ve kızdırılır. Haşlanmış makarna ilave edilip yağda çevrilir. Makarna servis tabağına alınır. Üzerine hazırladığımız sebzeli tavuk konur. İstenirse ketçap ve mayonez gezdirerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.