6 Mart 2009 Cuma

TAVUK DOLDURMA

Malzeme:
3 ad. tavuk göğsü
2 kaşık közlenmiş patlıcan
2 kaşık doğranmış kırmızı taze biiber
1 çay bardağı kaşar rendesi
1 çay bardağı süt
1 kahve fincanı zeytinyağ
tuz- karabiber-muskat-köri

Sos için;
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı un

1 çorba kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı tuz



2 diş sarımsak
Közlenmiş patlıcan yağda kavrulan una ilave edilir birlikte kavrulur.Küçük doğranmış kırmızı taze biber ilave edilir. Tuz, karabiber ilave edilir süt azar azar dökülür bu arada sürekli karıştırılır. Sütü iyice çekince altı söndürülür. Kaşar rendesi ilave edilir ve bir tafara bırakılır. Tavuk göğüsleri bıçakla kese şeklinde kesilir. Tuz ve karabiber ile ovulur. Krema torbası yardımıyla tavuklar közlenmiş patlıcan ile doldurulur. Cam fırın tepsisi az yağlanır ve doldurulan tavuklar tapsiye konur üzerien yağ gezdirilir. 200 C dereceye ayarlanan fırına 30 dakika sürülür (fırın önceden ısıtılmamalıdır). Tavuk pişerken rendelenen sarımsak yağda kavrulur un ilave edilir birlikte kavrulur. Sulandırılmış salça ilave edilir(salçanız tuzlu ise tuz ekilmemeli). Boza kıvamına

gelince ocaktan alınır. Pişen tavuklar 1,5 cm.kalınlığında kesilir. Servis tabağına alınır.Üzerine sos gezdirilir. Sıcak ya da soğuk olarak servis yapılır.




AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.