26 Aralık 2011 Pazartesi

PATLICAN DÖŞEME




Malzeme:

2 ad. bostan patlıcan



Sos için;

2 ad.yumurta

4 yemek kaşığı un

1 çay kaşığı tuz

az miktarda su

zeytinyağı



Üzeri için;

200 gr.yoğurt

3 diş sarımsak

zeytinyağı

kırmızı pul biber



Bostanlar alaca sıyulur.Halka doğranarak tuzlu suda bekletilir. Un,yumurta,tuz,su ve zeytinyağı karıştırılır. Cam fırın tepsisi bolca yağlanır. Patlıcanlar sosa bulanıp tepsiye dizilir. Fırında pişirilir.


Fırından aldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt döşenir. Yağda kızartılan kırmızı pul biber gezdirilerek servis yapılır.

Mutfakta Bedia izgialp Günay var

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.