11 Ocak 2011 Salı

KURU FASÜLYE LOKUMU


Malzeme:
1 su bardağı kuru fasülye
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay fincanı dövülmüş fındık
1 ad.limon
1 çay kaşığı vanilya
hindistan cevizi


Kuru fasülye akşamdan ıslatılır. Haşlanıp püre haline getirilir. Pudra şekeri ilave edilir. Limon kabuğu rendesi, fındık ve vanilya ilave edilerek yoğrulur. Kiraz büyüklüğünde parçalar alarak yovarlanır ve hindistan cevizine bulanır.

Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık ..Çok değişik olmuş

    YanıtlaSil
  2. İlk defa duyuyorum bu tarifi değişik bir tat olsa gerek denemeye değer diyorum.
    ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.