15 Şubat 2011 Salı

KARAKUŞ TATLISI

Malzeme:
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
4-5 damla limon suyu

Hamuru için:
1 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
aldığı kadar un

İç malzemesi:
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı şeker

Açmak için;
1 su bardağı nişasta

Kızartmak için:
2 su bardağı sıvıyağ

Şeker ve su 7-8 dakika kaynatılır. limon suyu ilave edilerek 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra soğumaya bırakılır.
Hamur malzemesi ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır ve 15 dakika dinlendirilir. Sonra yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır. Her bir beze üzerine nişasta serpilerek oklava ile ince açılır. Kucak büyüklüğündeki yufka yarıya kadar pli şeklinde üçe katlanır. ceviz,tarçın ve şeker karışımı tatlı kaşığı ile katlanan yufka üzerine 6-7 öbek konur. Yufkanın diğer tarafı aynı şekilde pli olarak ceviz üzerine katlanır. Ceviz kenarları büzülerek sıkıştırılır ve kenardaki fazlalıklar kesilir. Kızdırılan yağda kızartılır. Kızartılan tatlılar şerbet içerisine konur. Kızartma tenceresinde kızartılan 2.grup tatlıları çıkarmadan şerbettekiler tabağa alınır ve kızartılanlar şerbete konur. Kızartma işlemi bitene kadar şerbettekiler alınır ve kızartılanlar şerbete konur.
Ilık veya soğuk olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.

2 yorum:

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.