Malzeme:
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
Hamuru için:
1 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
aldığı kadar un
İç malzemesi:
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı şeker
Açmak için;
1 su bardağı nişasta
Kızartmak için:
2 su bardağı sıvıyağ
Şeker ve su 7-8 dakika kaynatılır. limon suyu ilave edilerek 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra soğumaya bırakılır.
Hamur malzemesi ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır ve 15 dakika dinlendirilir. Sonra yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır. Her bir beze üzerine nişasta serpilerek oklava ile ince açılır. Kucak büyüklüğündeki yufka yarıya kadar pli şeklinde üçe katlanır. ceviz,tarçın ve şeker karışımı tatlı kaşığı ile katlanan yufka üzerine 6-7 öbek konur. Yufkanın diğer tarafı aynı şekilde pli olarak ceviz üzerine katlanır. Ceviz kenarları büzülerek sıkıştırılır ve kenardaki fazlalıklar kesilir. Kızdırılan yağda kızartılır. Kızartılan tatlılar şerbet içerisine konur. Kızartma tenceresinde kızartılan 2.grup tatlıları çıkarmadan şerbettekiler tabağa alınır ve kızartılanlar şerbete konur. Kızartma işlemi bitene kadar şerbettekiler alınır ve kızartılanlar şerbete konur.
Ilık veya soğuk olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
nokulun şerbet dökülmüş haline benziyor,nefis görünüyor ,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilteşekkür ederim.Sevgiler...
YanıtlaSil