11 Ağustos 2010 Çarşamba

ÇERKEZ KEBABI


Malzeme:
4 ad.kemer patlıcan
4-5 ad.yeşil sivri biber
2 ad.tavuk göğsü
4 ad. domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz - karabiber
kızartma yağı
Tavuk göğüsleri haşlanarak didilir.
Patlıcanlar alacalı soyulur halka doğranır ve şekerli suda bekletilir.
Biberler ortadan ikiye bölünür ve biderleri alınır. domatesler soyularak küp doğranır.
Didilen tavuklar cam tepsiye yayılır üzerine tuz ve karabiber ekilir. Patlıcanlar sudan alınarak süzülür ve tuzlanır. Kağıt havlu ile kurulanarak kızartılır. Kızartılan patlıcanlar tavukların üzerine ilave edilir.Patlıcanların üzeri domatesle kapatılır. biberler ilave edilir. Domatesler yeteri kadar sulu değilse bir miktar su ilave edilir. Yağ gezdirilir ve fırında pişirilir.
Piştikten sonra sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet Olsun

4 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. Çok leziz ve besleyici görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Tam gününde yapılan bir lezzet,çok leziz görünüyor.Ellerine sağlık,sevgilerrrr....

    YanıtlaSil
  3. hayırlı ramazanlar diliyorum.ellerine saglık.

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.