23 Mayıs 2010 Pazar
PATATES HUMUSU
Malzeme:
2 ad.patates
1/2 su bardağı Okyay Tahin
1 ad. limon suyu
1 çorba kaşığı nar ekşisi
2 diş sarımsak
kırmızı pul biber
maydanoz
kimyon
zeytinyağı
tuz
1 çorba kaşığı sirke
Patatesler sarı kalması için sirkeli su ile haşlanır. Kabukları soyulup püre haline getirilir. Tuz eklenir. Tahin limon suyu ile karıştırılır. Püre halindeki patatese ilave edilir. Rendelenen sarımsak eklenir ve servis tabağına alınır. Üzerine nar ekşisi ve yağ gezdirilir. Kimyon, kırmızı pul biber ve maydanoz konur.servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.