23 Mayıs 2010 Pazar

PATATES HUMUSU



Malzeme:
2 ad.patates
1/2 su bardağı Okyay Tahin
1 ad. limon suyu
1 çorba kaşığı nar ekşisi
2 diş sarımsak
kırmızı pul biber
maydanoz
kimyon
zeytinyağı
tuz
1 çorba kaşığı sirke

Patatesler sarı kalması için sirkeli su ile haşlanır. Kabukları soyulup püre haline getirilir. Tuz eklenir. Tahin limon suyu ile karıştırılır. Püre halindeki patatese ilave edilir. Rendelenen sarımsak eklenir ve servis tabağına alınır. Üzerine nar ekşisi ve yağ gezdirilir. Kimyon, kırmızı pul biber ve maydanoz konur.servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.