3 Mayıs 2010 Pazartesi

PORTAKALLI KEK


Malzeme:
2 ad. portakal
4 ad.yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı pirinç unu
2 su bardağı buğday unu
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu


Portakallar yıkanıp kurulanır ve ince rende ile kabuğu rendelenir. Portakalların suyu sıkılır. Yumurta ve şeker mikserle çırpılır. Portakal suyu, sıvıyağ ve süt ilave edilerek çırpmaya devam edilir. Portakal kabuğu rendesi ve pirinç unu eklenir ve mikserle karıştırmaya devam edilir. Buğday unu azar azar ilave edilirken kabartma tozu ve vanilya eklenir. Kek hamuru kıvamını elde edince fırça ile yağlanmış cam tepsiye harç dökülür.
175 derecedeki önceden ısıtılan fırında 40-45 dakika kadar pişirilir. Soğuduktan sonra kesilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.