16 Aralık 2009 Çarşamba

ANKARA TAVA


Malzeme:
1/2 kg.kuzu kaburga
1 su bardağı pirinç
2 ad.domates
2 ad.sivri biber
tuz-kimyon
10 ad.tane karabiber
1 ad.kuru soğan
Pirinci ıslamak için;
1 ad.limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su

Pirinç 2-3 su yıkanır, sıcak su ile ıslatılır. Tuz ve limon suyu ilave edilir. Su soğuyana kadar bekletilir.
Diğer taraftan Kaburga yıkanır. Soğan, tuz, kimyon,10 ad. tane karabiber ve 6 su bardağı su düdüklü tencereye konur. Su kaynadıktan sonra üzerindeki köpük alınır ve düdüklü tencerenin kapağı kapatılarak 20 dakika kısık ateşte pişirilir. Pişen kaburganın suyu süzülür ve 1,5 su bardağı ayrılır. Yağ ve kemikler ayıklanır.
Pirincin suyu süzülüp yıkanır. Cam tepsiye konur. Üzerine ayıklanan etler ilave edilir. Domates ve biberler yıkanarak üzerine dizilir. Tuz ekilir ve ayrılan kaburga suyu da ilave edilerek 180 C derecedeki fırında 35-40 dakika kadar pişirilir. Üzeri örtlerek 15 dakika demlendirilir ve sıcak servis yapılır.
(Kaburga yeterince yağlı değilse 1 yemek kaşığı zeytinyağı kullanılabilir.)
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.