30 Aralık 2009 Çarşamba

BÜLBÜL YUVASI


Malzeme: 1 çay bardağı süt

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvıyağ

1 yumurta

1/1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı sirke

3 su bardağı un


Açmak için;

1,5 su bardağı nişasta

1,5 su bardağı un
İç malzemesi;

150 gr.çekilmiş ceviz

Üzeri için;

150 gr. tereyağı

150 gr.sıvıyağ

Şerbet için;
4 su bardağı şeker

3 su bardağı su

1 tatlı kaşığı limon suyu




Hamur malzemesi ile yumuşak bir hamur yapılır. Yapılan hamur
üzeri örtülerek 2 saat kadar dinlendirilir. Dinlendirilen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır. Yapılan hamur bezeleri oklava ile oldukça ince açılır. İçerisine ceviz serpilerek oklavaya bol olaraka sarılır ve büzdürülüp oklavadan çıkarılır. İki ucu yanyana gelecek şekilde kıvırıp tepsiye dizilir. Bu işlem tepsi dolana kadar yapılır ve kızdırılan yağ üzerine gezdirilir. 180 derecedeki fırında kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirilir.


Diğer taraftan şerbet için şeker ve su kaynadıktan 15 dakika sonra 1 tatlı kaşığı limon suyu ilave edilerek 5-6 dakika daha kaynatılır. Sıcak şerbet soğumuş olan bülbül yuvasının üzerine gezdirerek dökülür (Ya da şerbet soğuk, bülbül yuvası sıcak olmalı).


Şerbeti iyice çektikten sonra soğuk olarak servis yapılır.


Afiyet Olsun.

4 yorum:

  1. ellerine saglık.şimdiden iyi yıllar diliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürn ederim Eylemciğim sizlere de iyi seneler. Efe'yi öpüyorum :-))

    YanıtlaSil
  3. ohoh bülbül yuvası harika hadi bidaa gelin bize,
    bidaa yapın yiyelim...
    ;))

    YanıtlaSil
  4. Elbette tekrar yaparım. Ama sizi bekliyoruz Ankara'ya ;)))

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.