1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1/1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
3 su bardağı un
Açmak için;
1,5 su bardağı nişasta
1,5 su bardağı un
İç malzemesi;
150 gr.çekilmiş ceviz
Üzeri için;
150 gr. tereyağı
150 gr.sıvıyağ
Şerbet için;
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hamur malzemesi ile yumuşak bir hamur yapılır. Yapılan hamur
üzeri örtülerek 2 saat kadar dinlendirilir. Dinlendirilen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır. Yapılan hamur bezeleri oklava ile oldukça ince açılır. İçerisine ceviz serpilerek oklavaya bol olaraka sarılır ve büzdürülüp oklavadan çıkarılır. İki ucu yanyana gelecek şekilde kıvırıp tepsiye dizilir. Bu işlem tepsi dolana kadar yapılır ve kızdırılan yağ üzerine gezdirilir. 180 derecedeki fırında kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirilir.
Diğer taraftan şerbet için şeker ve su kaynadıktan 15 dakika sonra 1 tatlı kaşığı limon suyu ilave edilerek 5-6 dakika daha kaynatılır. Sıcak şerbet soğumuş olan bülbül yuvasının üzerine gezdirerek dökülür (Ya da şerbet soğuk, bülbül yuvası sıcak olmalı).
Şerbeti iyice çektikten sonra soğuk olarak servis yapılır.
Afiyet Olsun.
ellerine saglık.şimdiden iyi yıllar diliyorum.
YanıtlaSilÇok teşekkürn ederim Eylemciğim sizlere de iyi seneler. Efe'yi öpüyorum :-))
YanıtlaSilohoh bülbül yuvası harika hadi bidaa gelin bize,
YanıtlaSilbidaa yapın yiyelim...
;))
Elbette tekrar yaparım. Ama sizi bekliyoruz Ankara'ya ;)))
YanıtlaSil