14 Aralık 2009 Pazartesi

ELMALI MUFFİN


Malzeme:
3 ad.yumurta
150 gr.margarin
3 çay bardağı un
1 çay bardağı süt
3 kahve fincanı pudra şekeri
1 ad.elma
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
4 çay kaşığı toz şeker

Oda sıcaklığındaki margarin ve pudra şekeri karıştırılır. Yumurtalar ilave edilir ve 2 dakika mikserle çırpılır. Süt eklenerek 2 dakika daha çırpılır.
Un ve kabartma tozu ilave edilerek karıştırılır.


4 ad. 10 cm.çapındaki muffin kalıpları yağlanır ve hazırlanan harç kalıplara paylaştırılır.


Fırın 185 dereceye ayarlanır. Elmanın kabuğu soyularak 4'e bölünür. Çekirdekleri çıkarılır her parça bir kap için jülyen dilimlenir ve harcın üzerine dizilir. Tarçın ve toz şeker serpilerek 35 dakika kadar fırında pişirilir.
Soğuduktan sonra kalıplardan çıkarılıp servis yapılır.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.