26 Aralık 2009 Cumartesi

MEYVELİ PAY


Malzeme:
4 su bardağı un
250 gr.margarin
1/2 kahve fincanı su
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
Meyveli harç için;
2 ad.elma
1/2 portakal kabuğu
1 çorba kaşığı yaban mersini
10 ad. çilek (1 çorba kaşığı çilek reçeli de kullanabilirsiniz)
10 ad. kiraz (1 çorba kaşığı kiraz reçeli de kullanabilirsiniz)
1/2 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
4-5 ad. kuru kayısı
1 çorba kaşığı tarçın

2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı toz şeker
Üzeri için;
pudra şekeri
Elmalar soyulup küp doğranır. Kuru üzüm, kayısı ve yaban mersini yıkanır. Kayısı küçük doğranır.
Portakal kabuğu yıkanır ve küçük doğranır. Kirazlar yıkanır, çekirdekleri ayıklanır. Çilekler ayıklanıp yıkanır.
Bir kabın içerisinde 2 çorba kaşığı tereyağı eritilir.Elmalar konur ve sotelenir. Daha sonra portakal kabuğu, kayısı, çilek, kiraz, yaban mersini ve üzümler de ilave edilir ve birlikte 4-5 dakika sotelenir.
Sotelenen meyveler 1/2 su bardağı toz şeker ve tarçın ilave edilerek 2-3 dakika birlikte sotelenip soğuması için bir tarafa bırakılır.
Meyveli harç soğurken derince bir kabın içerisine un elenir. 1 su bardağı pudra şekeri, 1 tatlı kaşığı vanilya, 2 yumurta ve portakal kabuğu rendesi konur, karıştırılır. Oda sıcaklığındaki 250 gr. margarin ve 1/2 kahve fincanı su ilave ettikten sonra hamur yapılır.
Hamur yaptıktan sonra 10 dakika dinlendirilir.

Dinlene hamur tezgah üzerine alınır ve merdane yardımıyla 0.5 cm. kalınlığında açılır. Kelepçeli tart kalıbının çapından 2 cm. daha geniş kesilir. Kenarlardan çıkan hamur üzerine kullanmak üzere bir kenara bırakılır.
Kesilen hamur tart kalıbına yerleştirilir ve kenar yüksekliği el ile düzeltilir. Soğumuş olan meyve harcı
üzerine döşenir.
Kenarlardan çıkan hamur merdane ile açılarak mantı bıçağı ile şerit halinde kesilir. Kesilen şeritler meyve harcının üzerine aralıklı olarak yerleştirilir. Üzerine çapraz olarak şeritlerden tekrar konur.
185 derecedeki önceden ısıtılan fırında 40-45 dakika kadar pişirilir.








Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.