Malzeme:
500 gr. burma makarna
1,5 lt.su
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
1,5 lt.su kaynatılır. Tuz ve 1 tatlı kaşığı sıvıyağ ilave edilir. Daha sonra makarna kaynayan suya atılır. Ara sıra tahta kaşıkla karıştırılarak suyunu tamamen çekene kadar beklenir. Suyunu çektikten sonra 1 su bardağı soğuk süt ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır. Sütü çekene kadar 1-2 kez kapak açılıp karıştırılır. Zeytinyağı ilave edilerek servis yapılır.
Afiyet Olsun.
Sütü makarna haşlarken bende kullanırım ama su ile beaber kullanırım.tereyag tadı veriyor makarnaya.ellerine saglık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Eylemciğim, ben de senin gibi haşladığım makarnalara süt kullanıyorum. Sevgiler :))
YanıtlaSil