17 Aralık 2009 Perşembe

PATLICAN TAVA


Malzeme:
6 ad.patlıcan
1/2 kg.kuşbaşı et
1 ad.kırmızı kapya biber
2 ad.köybiberi
4 ad.domates
1 ad.kuru soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz- karabiber- kimyon
1 tatlı kaşığı toz şeker
kızartma yağı

Patlıcanlar alacalı doğranıp halka şeklinde 1er parmak kalınlığında kesilir.
Yıkanıp tuzlanır ve kızartılarak kağıt havlu üzerine alınır. Yağını bırakan patlıcanların yarısı yayvanca bir tencereye dizilir. Diğer taraftan kuşbaşı et derin bir kap içerisine alınır, 1 çay bardağı su, tuz, kimyon ve karabiber ilave edilir. Suyunu çekince yağ konur ve sotelenir. Küp doğranan soğan ilave edilip birlikte sotelenir. Domatesler küp doğranır ete ilave edilir. Biberler doğranır ve yası ete ilave edilir birlikte pişirilir. Pişen kuşbaşı et ile patlıcanların üzeri kapatılır. Kalan patlıcanlarla da etin üzeri kapatılır. Yeşil ve kırmızı biber üzerine serpilir. 2 su bardağı su ilave edilerek kısık ateşte 20 dakika pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun

2 yorum:

  1. merhabalar patlıcanın her hali beni deli etmeye yetiyor çok seviyorum ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Serpilciğim,ewet patlıcanın her yemeği çok lezzetli oluyor. Ve ne hoştur ki yemek çeşiti en çok olan sebze patlıcandır.

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.