28 Aralık 2009 Pazartesi

SÜTLÜ MAKARNA



Malzeme:

500 gr. burma makarna

1,5 lt.su

1 su bardağı süt

1 tatlı kaşığı sıvı yağ

2 yemek kaşığı zeytinyağı

tuz



1,5 lt.su kaynatılır. Tuz ve 1 tatlı kaşığı sıvıyağ ilave edilir. Daha sonra makarna kaynayan suya atılır. Ara sıra tahta kaşıkla karıştırılarak suyunu tamamen çekene kadar beklenir. Suyunu çektikten sonra 1 su bardağı soğuk süt ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır. Sütü çekene kadar 1-2 kez kapak açılıp karıştırılır. Zeytinyağı ilave edilerek servis yapılır.

Afiyet Olsun.

2 yorum:

  1. Sütü makarna haşlarken bende kullanırım ama su ile beaber kullanırım.tereyag tadı veriyor makarnaya.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Eylemciğim, ben de senin gibi haşladığım makarnalara süt kullanıyorum. Sevgiler :))

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.