13 Aralık 2009 Pazar

TAVŞAN PASTA

Malzeme:
Pandispanya için;
5 ad.yumurta
2 kahve fincanı un
2 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı buğday nişastası
1 limon rendesi
1 tatlı kaşığı limon suyu
1/2 kahve fincanı su
1 tutam tuz

Pandispanyayı ıslamak için;
2 tatlı kaşığı muz likörü
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı su

Kreması için;
2 paket sade krem şanti
2 su bardağı süt

Süslemesi için;
Çikolata damlaları
2 ad.pembe şeker
1 ad.beyaz büyük şeker
tüpte renkli pasta şekerleri
hindistan cevizi

Yumurta sarıları ve akları ayrı kaplara alınır. Yumurta sarısına şeker ve 1/2 fincan su ilave edilir, mikserle çırpılarak oldukça kısık ateşte 5 dakika pişirilir. Limon suyu ve limon kabuğu rendesi ilave edilerek karıştırılır ve bir kenara bırakılır. Yumurta aklarına 1 tutam tuz ilave edilir ve karbeyaz olana kadar mikserle çırpılır. Yumurta sarılarına un ve nişasta elenerek eklenir ve tahta kaşıkla karıştırılır. Yumurta akı ilave edilir ve tahta kaşıkla ancak karışana kadar karıştırılır.
Fazla karıştırıldığında sulanabilir.
Hazırlanan harç yağlanmış unlanmış ve yağlı kağıt konmuş düdüklü tencereye ve ya 25 cm.çapındaki fırın tepsisine konur. Düdüklü tencerede pişecek ise minimum derecedeki ocağa alınarak kapağı kapatılır ve yaklaşık 60-65 dakika kadar pişirilir. Fırında 175 derecede 40-45 dakika pişirilir.
Pişen pandispanyanın soğumasını beklerken krem şanti süt ile çırpılarak buzdolabına konur.
Soğumuş olan pandispanya enine ortadan ikiye kesilir.Elde edilen 2 yuvarlaktan bir tanesinin karşı kenarları simetrik olacak şekilde oval 2 parça kesilir. Kesilen iki oval parça tavşanın kulakları ve orta kısımdan çıkan parça ise tavşanın papyonu olarak kullanılır. Tavşan pastanın sığabileceği büyükçe bir tabak, tepsi ve ya özel olarak hazırlayacağınız altlığın ortasına yuvarlak olan pandispanya konur. Papyon ve kulakları da yerleştirilir. Pudra şekeri, likör ve su karıştırılır. Fırça yardımıyla tüm parçalar ıslatılır. Üzeri krem şanti ile kaplanır.
Tamamına hindistan cevizi serpilir.Çikolata damlaları ile papyon süslenir. Şekerler ile göz ve burun eklenir. Renkli pasta şekerleri ile bıyık yapılır kulaklar süslenir. Buzdolabında 2 saat bekletildikten sonra servis yapılır.
Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. çok güzel esma teyzecim çok beğendim yapacağım mutlaka



    sevgilerimle ecem

    YanıtlaSil
  2. Ecemcim Ankara'ya gelirsen birlikte yapabiliriz. Öptüm sevgiler ;))

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.