4 Aralık 2010 Cumartesi

EKMEK DOLMASI




Malzeme:
2 ad.orta boy yuvarlak ekmek(bayat)
300 gr.dana kıyma
2 ad.kuru soğan
1 demet maydanoz
tuz-karabiber-kırmızı pul biber
2 yemek kaşığı tereyağı
2 ad.patates
1 yemek kaşığı domates salçası
Ekmeklerin üzeri kapak olacak şekilde kesilir ve içleri boşaltılır.(ekmekler alınıp bayatlaması için bir gün bekletilir.) Çıkarılan ekmek içleri ufalanır.
Diğer taraftan 1 yemek kaşığı tereyağı eritilip küp doğranan soğan ilave edilir. Soğan pembeleştikten sonra kıyma,tuz ve karabiber ilave edilir. Suyunu salıp çektikten sonra kırmızı pul biber ve kıyılmış maydanoz eklenir. Ufalanan ekmek içleri de ilave edilir.
Ekmeklerin içine hazırlanan kıyma doldurulur.
Patatesler soyularak halka doğranır ve genişçe bir tencereye konur. Üzerine ekmekler yerleştirilir. tencerenin kenarından ekmeklere su deymeyecek şekilde su ilave edilir. Kalan 1 yemek kaşığı tereyağı eritilir ve ekmeklere sürülür.Salçalı su hazırlanarak ekmeklerin üzerine gezdirilir.

Tencerenin kapağı kapatılır ve 30 dakika pişirilir. Ara sıra suyu kontrol edilir.
Afiyet Olsun.
Not: Ege yöresinin Ödemiş-Tire mutfağındandır.
Aşçı: Bedia İzgialp Günay
Fotoğraflar: Esma Tanglay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.