7 Aralık 2010 Salı

ŞİŞ KEK


Malzeme:
3 yumurta
10 yemek kaşığı şeker
12 yemek kaşığı un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
Sosu:
1/2 su bardağı su
3 yemeke kaşığı kakao
8 yemek kaşığı şeker
Üzeri için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
damla çikolata
Şeker ve yumurta çırpılır. Yağ un,kabartma tozu ve süt ilave edilir ve karıştırılır. 170 derecedeki fırında 25-30 dakika pişirilir ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra kebap şişi ile kek şişlenir.

Diğer taraftan sos malzemesi ile sos pişirilir. Sıcak olarak kekin üzerine her tarafa eşit olarak kaşıkla dökülür. Krem şanti hazırlanır ve üzerine sürülür. Damla çikolatalarla süslenir. Kesilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Not:Pastanın, kesildikten sonra görüntüsü çok güzel. Ancak çocuklar kısa sürede tükettikleri için fotoğraf çekme şansımız olamadı maalesef.
Şiş keki hazırlayan: Bedia İzgialp Günay
Fotoğraflar: Esma Tanglay





1 yorum:

  1. Hayırlı günler, ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı olmuş.

    Saygılar.

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.