12 Aralık 2010 Pazar

MAYALI ÇÖREK



Malzeme:
3 yumurta
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı süt
aldığı kadar un
1 tatlı kaşığı kuru maya
susam


İki yumurta sarısı bir kaseye ayrılır. Yumurta akları ve diğer yumurtanın bütünü hamur yapılacak kap içine alınır. Süt ılıtılır. Maya sütle eritilir. Yağ,şeker ve tuz ilave edilir. Mayalı süt eklenir. Un azar azar ilave edilerek az ele yapışacak yumuşaklıkta hamur elde edilir. El yağ ile yağlanarak hamur yoğrulur. Mayası gelince şekil verilir ve yağlı kağıt konmuş tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Susam serpilir ve 180 derecedeki fırında pişirilir. Soğuk ya da sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Mayalı çöreği annemin yardımcısı Songül Döğücü yaptı. Fotoğraflarını ben çektim. Aynı hamurdan üzeri pekmezli de yaptı onu daha sonra bloguma ekleyeceğim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.