10 Aralık 2010 Cuma

YÜKSÜK ÇORBASI


Malzeme:
hamur için:
4 su bardağı un
1 su bardağı su
tuz

İç malzemesi:
300 gr. dana kıyma
1 ad. kuru soğan
karabiber-tuz

Çorbası:
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sıvıyağ
4 su bardağı etsuyu
1 limon suyu
kuru nane
tuz

Un,su ve tuz ile sıkı bir hamur yapıp 15-20 dakika kadar dinlendirilir. Kıyma, küp doğranmış soğan ,tuz ve karabiber karıştırılacak iç hazırlanır.Hamur açılacak yer unlanarak yufka inceliğinde açılır. Açılan hamur unlanıp pli yapar gibi 2 cm.kalınlığında katalanır ve 2 cm. kesilir. Kare hamurların içerisine kıyma harçlarından konur ve önce üçgen kapatılır sonra diğer uçlar kapatılarak yüksük şekli verilir. Unlanmış bir tepsiye konur.
Domates salçası sulandırılarak yağda kavrulur. Et suyu ve sade su ilave edilir. Kaynadıktan sonra içerisine yüksükler atılır ve pişirilir. Haşlanmış nohut ve limon suyu eklenir. Ocağı söndürdükten sonra üzerine kuru nane konur ve sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hazırlayan :Songül Döğücü
Fotoğraf:Esma Tanglay

1 yorum:

  1. Hayırlı cumalar, ellerinize, emeklerinize sağlık. Çok güzel ve leziz görünüyor.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.