5 Aralık 2010 Pazar

KİKİRDEKLİ ERİŞTE ÇORBASI




Malzeme:
1 su bardağı un
su-tuz
tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı zeytinyağı
et suyu
kuru nane


Un su ve tuz ile hamur yapılır ve dinlendirilir. Beze yapılarak 1/2 cm.kalınlığında oklava ile açılır. Bol unlanarak erişte şeklinde kesilir. En son beze açılır ve üzerine tereyağı sürülüp rulo yapılır. 1 cm.kalınlığında kesilir. Diğer taraftan zeytinyağı ile sulandırılmış domates salçası tencereye konur. Suyunu çekince az kavrulur. Üzerine et suyu ileve edilir. Su kaynayınca içerisine erişteler atılır. Erişteler piştikten sonra üzerine kuru nane konur. Servis yapılırken rulo yapılıp kesilen hamur az yağda kızartılır ve çorba kaselerine konur.
Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Yapan:Songül Döğücü
Fotoğraf:Esma Tanglay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.