Malzeme:
4 ad.kabak
1 çay bardağı mercimek
3 ad. domates
1 ad.kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 demet taze nane
3 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz
2 diş sarımsak
1 limon suyu
Kabakların kabukları kazılır ve az tuzlanır. Domatesler soyulur. Domates salçası sulandırılarak yağda kavrulur. Kabaklar bol su ile yıkanarak tencereye konur. Mercimek yıkanır ve domatesler küp doğranarak kabaklara ilave edilir. Taze nane yıkanır ve eklenir. İki su bardağı su ve tuz ilave edilir. Mercimek ve kabaklar pişmeye yakın limon suyu ve sarınsak ezilerek ilave edilir. Birlikte 5-6 dakika kaynatılır. Yemek dinlendikten sonra sıcak olarak servis yapılır.
besin degeri çok yüksek bir yemek olmuş.ellerine saglık.
YanıtlaSil