21 Nisan 2011 Perşembe

ANASONLU - SAFRANLI SİMİT



Malzeme:

1 çay bardağı sıvıyağ

125 gr.tereyağı

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı nişasta

6 çay bardağı un

1 çorba kaşığı anason ve hint sarfanı

1 paket kabartma tozu

1 çay bardağı kabuklu susam(küncü)

1 ad.yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

1 tutam şeker


Oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvıyağ ve yumurta sarısı karıştırılır. Süt, tuz,şeker,nişasta,kabartma tozu, un, anason ve hint safranı ilave edilir. Yapılan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve yuvarlanır. Uzun şekil verilir ve halka yapılarak yumurta akına bulanır. Yumurta akına buladıktan sonra susama batırılır. Yağlı kağıt konmuş tepsiye dizilir. 150 derecedeki fırında pişirilir. Ilık veya soğuk olarak çayla birlikte servis yapılır.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.