Malzeme:
1 paket milföy hamuru
2 ad. yufka
300 gr.beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
1 ad.yumurta
1 şişe maden suyu
Maydanoz yıkanıp doğranır. Peynir rendelenerek maydanoz ile karıştırılır.Cam tepsiye 1 sıra milföy hamuru döşenir. Bir yufka üzerine buruşturularak serilir. Maydanozlu peynir üzerine konur. 2. yufka buruşturularak konur. Üzeri milföy hamuru ile kaplanır. Çapraz kesilir ve üzerine çırpılan yumurta ve maden suyu karıştırarak dökülür.
Buzdolabında 1 gün bekletierek 175 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Buzdolabında 1 gün bekletierek 175 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Aşçı: Bedia Günay
bu milföy gerçekten bir kurtarıcı.ellerine saglık.
YanıtlaSil