10 Nisan 2011 Pazar

HAVUÇLU PANCAR TURŞUSU

Malzeme: 2 kg.pancar 4 ad.havuç 1 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 4 diş sarımsak su Pancarların yaprakları derin kesilir ve pancarlar birtencereye konur. Üzerini örtecek şekilde su konur. Pancarlar piştikten sonra sarlar udan alınır ve ılımaya bırakılır. Havuçlar soyulur ve dilimlenir ayrı haşlanır. Pancarların haşlandığı suyun içerisine rendelenen sarımsak, sirke, tuz ve şeker konur. Ilınan pancarların kabukları soyularak dilimlenir. Havuç ve pancarlar cam kavanoza dizilir ve üzerine sarımsaklı pancar suyu ilave edilir. Buzdolabına konur ve ertesi günden itibaren yenir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.