19 Nisan 2011 Salı

BUĞDAY SALATASI



Malzeme:

1 su bardağı aşurelik buğday

1 demet yeşil nane

1/2 demet maydanoz

1/2 demet dereotu

1 demet yeşil soğan

1 ad.kırmızı kapya biber

tuz-zeytinyağı-nar ekşisi


Akşamdan ıslatılan buğday suyu değiştirilerek haşlanır. Soğuduktan sonra ayıklanıp doğranan maydanoz, dereotu,nane,yeşil soğan ilave edilir. Kırmızı biber küp doğranır eklenir. Tuz-zeytinyağı ve nar ekşisi ilave edilir ve servis yapılır.

Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. ellerine sağlık buğdayı severim çorbada sık sık kullanırım.
    sevgiler

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.