12 Nisan 2011 Salı

PRENSES DUDAĞI


Malzeme:

7 yemek kaşığı tereyağı 3/4 su bardağı şeker

1 + 1/4 su bardağı çekilmiş fındık

3/4 su bardağı un

90 gr. bitter çikolata

6 yemek kaşığı krema


Oda sıcaklığındaki tereyağı,şeker, çekilmiş fındık ve un ile hamur yapılır. 10 dakika dinlendirilen hamur ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır. Yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılan 150 derecedeki fırında pişirilir. Pişen kurabiyeler soğuması için bekletilir. Diğer taraftan benmari eritilen çikolata krema ile karıştırılır. Kurabiyenin üzerine kremalı çikolata sürülür üzeri ikinci kurabiye ile kapatılır. Çay ile birlikte servis yapılır.

Afiyet olsun

İtalyan mutfağına ait olan bu kurabiyeyi Bedia Günay yaptı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.