11 Nisan 2011 Pazartesi

PEKMEZLİ ÇÖREK


Malzeme:

2 ad.yumurta

1 yemek kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 su bardağı sıvıyağ

3 su bardağı süt

1 tatlı kaşığı kuru maya

Aldığı kadar un Üzeri için:

susam

1 kahve fincanı pekmez


Maya ılık sütle eritilir. Şeker,tuz,yumurta ve sıvıyağ karıştırılır. Süte ilave edilir. Un elenerek azar azar eklenir. Hamur yapılır. Avuç içi kadar alınan hamurlar beze yapılır ve simit şekli verilir. Mayasının gelmesi için ılık ortamda bekletilir. Mayası geldikten sonra Üzerine sulandırılan pekmez sürülür ve susam konur. Önceden ısıtılan 175 derecedeki fırında kızarana akadr pişirilir. Ilık veya soğuk olarak servis yapılır.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.