Malzeme:
2 ad.yumurta
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı kuru maya
susam
1 kahve fincanı pekmez
Maya ılık sütle eritilir. Şeker,tuz,yumurta ve sıvıyağ karıştırılır. Süte ilave edilir. Un elenerek azar azar eklenir. Hamur yapılır. Avuç içi kadar alınan hamurlar beze yapılır ve simit şekli verilir. Mayasının gelmesi için ılık ortamda bekletilir. Mayası geldikten sonra Üzerine sulandırılan pekmez sürülür ve susam konur. Önceden ısıtılan 175 derecedeki fırında kızarana akadr pişirilir. Ilık veya soğuk olarak servis yapılır.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.