8 Nisan 2011 Cuma

LAHANALI BÖREK


Malzeme:

5-6 ad.lahana yaprağı

1 ad. soğan

kırmızı pul biber

1 yemek kaşığı zeytinyağı


Hamuru için:

2 su bardağı un

su-tuz


Hamur yapılarak dinlendirilir. Lahana ince doğranarak az haşlanır. Soğan yağda kavrulur. Haşlanan lahanalar ilave edilir. Lahana suyunu salıp bıraktıktan sonra birlikte kavrulur. Kırmızı pul biber ilave edilir ve ılıtılır. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve unlanarak oklava ile açılır. Açılan hamurun yarısına lahana konur, diğer yarısı kapatılır. Ucu ince bir kapak yardımıyla kenarı kesilerek düzeltilir. Teflon tavada her iki tarafı pişirilir ve sıcak servis yapılır.

Afiyet Olsun.

2 yorum:

  1. ben hamur açma konusunda sıkıntılar çektigim için yufka ile yaparım bu böregi gerçekten çok leziz oluyor.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine saglik canim.cok nefis görünüyor.
    Hayirli cumalar

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.