Malzeme:
5-6 ad.lahana yaprağı
1 ad. soğan
kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Hamuru için:
2 su bardağı un
su-tuz
Hamur yapılarak dinlendirilir. Lahana ince doğranarak az haşlanır. Soğan yağda kavrulur. Haşlanan lahanalar ilave edilir. Lahana suyunu salıp bıraktıktan sonra birlikte kavrulur. Kırmızı pul biber ilave edilir ve ılıtılır. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve unlanarak oklava ile açılır. Açılan hamurun yarısına lahana konur, diğer yarısı kapatılır. Ucu ince bir kapak yardımıyla kenarı kesilerek düzeltilir. Teflon tavada her iki tarafı pişirilir ve sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun.
ben hamur açma konusunda sıkıntılar çektigim için yufka ile yaparım bu böregi gerçekten çok leziz oluyor.ellerine saglık.
YanıtlaSilEllerine saglik canim.cok nefis görünüyor.
YanıtlaSilHayirli cumalar