Malzeme:
250 gr.tereyağı
3 yemek kaşığı şeker
1,5 su bardağı mısır nişastası
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
Toz tarçın ve toz şeker
Oda sıcaklığında olan tereyağı ile diğer malzeme karıştırılarak hamur yapılır. ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanıp ortası bastırılır. Yağlı kağıt konmuş tepsiye dizilir. Önceden ısıtılan 175 derecedeki fırında pişirilir. Toz tarçın ve şeker karıştırılır. Fırından çıkarılan kurabiyeler sıcak olarak şekerli tarçına bulanır ve ılık yada soğuk olarak çayla birlikte servis yapılır.
Afiyet olsun.
Mutfakta Aysel Ateş var.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.