Malzeme:
350 gr. kuşbaşı dana eti
1 kg.yeşil bakla
1 ad.kuru soğan
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
kırmızı kapya biber
1 tatlı kaşığı şeker
tuz-kimyon-karabiber
1/2 limon suyu
Sosu;
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
dereotu
Baklaların uç kısımları kesilerek doğranır. Yıkanır ve limonlu suda kararmaması için bekletilir.
Diğer taraftan kuşbaşı etler yıkanır ve tuz ilave edilerek suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Yağ ilave edilir ve ve kavrulur. Küp doğranan soğan yıkanır ve etlere ilave edilerek birlikte kavrulur.
Sulandırılan salça ilave edilir ve kavrulur. Kavrulan salçalı -etli soğanlara, limonlu sudan alınan baklalar ilave edilir. Kısık ateşte baklalar suyunu çekene kadar arasıra tencereyi sallamak suretiyle pişirilir. Suyunu çektikten sonra Küçük doğranan kırmızı biber, şeker, karabiber, kimyon ve 2 su bardağı su ilave edilir. Kısık ateşte baklalar yumuşak hale gelene kadar pişirilir.
Baklalar pişmek üzere iken sarımsaklar soyularak rendelenir ve yoğurt ile karıştırılır. Dereotu yıkanır ve doğranır.
Pişen bakla tabaklara alınır üzerine sarımsaklı yoğurt ve dereotu konularak sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun.
baklayı ben zeytinyaglı daha çok severim.bolcada yogurt.ellerine saglık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim.Ben de zeytinyağlı sebzeleri her zaman tercih etmişimdir.Sevgiler :))
YanıtlaSilEllerinize sağlık bende bugün yapmıştım.Çok severim üzerine bol yoğurt ekleyince harika oluyor.
YanıtlaSilSizlerede afiyet şeker olsun.İyi pazarlar diliyorum.
http://hamaratabla.yetkinforum.com/forum.htm
Sizin de ellerinize sağlık. Yorumlarınız için teşekkür ederim. Sevgiler :))
YanıtlaSil