17 Nisan 2010 Cumartesi

ŞUMRALI SİMİT


Malzeme:
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
125 gr.margarin
1 çay bardağı mısır nişastası
2 çorba kaşığı şumra
1 çay bardağı kavrulmuş küncü (kabuklu susam)
1 paket kabartma tozu
6 çay bardağı un
Oda sıcaklığındaki margarin, sıvıyağ ve şeker karıştırılır. Süt ilave edilir.Nişasta ve şumra ilave edilir. Un elenir ve kabartma tozu ile kavrulmuş susam eklenir ve hamur yapılır. 15 dakika dinlendirilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak küçük kandil simiti şekli verilir. (Yaklaşık 80 ad.)Yağlı kağıt konmuş tepsiye dizilir. Önceden ısıtılan 175 derecedeki fırında 25-30 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra tepsiden alınır ve servis yapılır.
Afiyet Olsun.


Bu ölçü ile 2 büyük fırın tepsisi simit oluyor.
Geçen hafta Tarsus'taki aktardan aldığım şumum yada işmum (İskenderun'da şumra deniyor) içerisinde 5 ayrı baharat bulunuyor. Yoğun olarak anason olmasının yanısıra rengini safrandan alıyor. İçerisinde zencefil olduğunu da öğrenmeme rağmen diğer iki baharatın ne olduğunu öğrenemedim.

İskenderun mutfağına ait bir olan bu tarif çay saatinde ikram edeceğiniz bir lezzet.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.