12 Nisan 2010 Pazartesi

HAŞHAŞLI TATLI


Malzeme:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı beyaz haşhaş
1 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
Şerbeti;
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Mantosu:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt

1 su bardağı şeker ile 1,5 su bardağı su 4 dakika kaynatılır ve 3-4 damla limon suyu damlatılır. Birlikte 1 dakika daha kaynatılır ve soğuması için bir tarafa bırakılır.
Diğer taraftan Şeker ve yumurta çırpılır. Sıvıyağ, irmik, un, haşhaş ve hindistan cevizi ilave edilir. Kabartma tozu eklenerek karıştırılır ve kek hamuru kıvamındaki harç kare cam kabına dökülür. Önceden ısıtılan 180 derecedeki fırında 35 dakika pişirilir.
Kek pişerken 1 bardak süt ile krem şanti hazırlanır ve buzdolabında bekletilir.
Fırından açıkarılan kek sıcakken üzerine şerbet gezdirilerek dökülür. Soğuduktan sonra üzerine krem şanti döşenir. Buzdolabında bir saat bekletilir ve soğuk servis yapılır.
Afiyet Olsun.

2 yorum:

  1. Harika görünüyor özellikle yediğim her lokmanın vicdan azabı olarak bana geri döndüğünü düşünürsek platonik aşk misali acı verici bir güzellik... Ellerinize sağlık bende beklerim...

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim. Yorumunuzu tebessüm ile okudum. Sevgiler :))

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.