18 Nisan 2010 Pazar

KIYMALI PAZI SAPI


Ben pazı yaprakları ile dolma sarıyorum. Saplarını ayrıca değerlendiriyorum.



Malzeme:
1 demet pazı sapı
500 gr.dana kıyma
1 ad.kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 ad.kırmızı kapya biber
karabiber - kimyon
tuz

Pazı sapları yıkanarak ince doğranır. Kıyma yıkanır ve tuz ilave edilerek tencereye konur. Suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Zeytinyağı ilave edilir. Küp doğranan soğan yıkanır ve kıymaya ilave edilir. Soğanlar şeffaf bir renk alana kadar kavrulur. Küçük doğranan kırmızı kapya biberler eklenir ve kavurmaya devam edilir. Yıkanıp süzülen pazı sapları eklenir. Karabiber ve kimyon konur. 1/2 su bardağı su ilave edilir ara sıra suyu kontrol edilir. Eğer su az gelirse kaynar halde su ilave edilir. Pazı sapları pişince 10 dakika dinlendirilir ve sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.