29 Nisan 2010 Perşembe

PEYNİRLİ AÇIK POĞAÇA

Malzeme:
1 yumurta + 1 yumurta akı
2,5 su bardağı un
1/2 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı yoğurt
1/2 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı kuru maya

İçi malzemesi;
75 gr.beyzaz peynir
1/2 demet maydanoz

Üzeri için;
1 yumurta sarısı
çörekotu

Sıvıyağ,yoğurt,yumurta ve süt karıştırılır.


Şeker ve tuz ilave edilir.
Maya eklenir ve un ilave edilerek hamur yapılır.
Yapılan hamur 50 derecede 5 dakika ısıtılıp söndürülen fırında üzeri örtülerek mayalanması için bekletilir.




Diğer taraftan peynir çatalla ezilir. Ayıklanmış ve yıkanarak ince kıyılmış maydanoz peynire ilave edilir.
Mayası gelen hamur 10 eşit parçaya bölünür. Bezeler yapılarak hamur uzun poğaça şeklinde açılır. İçerisine maynanozlu peynir konularak üst kısımdan fazla yapıştırmadan kapatılır. Yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine yerleştirilerek üzerine silikon fırça ile yumurta sarısı sürülür ve çörekotu serpilir.
185 derecedeki fırında 35-40 dakika pişirilir. Pişerken poğaçaların üzeri açılacaktır.
Fırından aldıktan sonra ılık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Esma Hanım daha önce bloğuma yazdığınız maya ile ilgili önerilerinizi de dikkate alarak tarifinizi deneyeceğim.Ellerinize sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim Mine Hanım. Denemenizi merakla bekliyorum. Sevgiler :))

    YanıtlaSil
  3. Cok lezzetli görünüyorlar, ellerinize saglik. Sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.