22 Nisan 2010 Perşembe

MAVİ HAŞHAŞLI DAMLA ÇİKOLATALI TATLI


Zaman zaman takılıp aynı yemek ve tatlıların farklı usullerini yapıyorum. O yüzden kısa aralıklarda benzer tatları ve tarifleri bloguma eklemek durumında kalıyorum.Bunlardan biri de haşhaşlı tatlı.

Haşhaşlı tatlının bu tarifi daha evvel yazdığım tariften malzeme farkı var sadece.

Malzeme: 1 ad.yumurta

1 su bardağı mavi haşhaş

1 su bardağı irmik

1 su bardağı şeker

1 su bardağı un

1/2 su bardağı hindistan cevizi

1 su bardağı sıvıyağ

1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu


Şerbeti;

1 su bardağı şeker

1,5 su bardağı su

4-5 damla limon suyu


Üzeri için;

1 paket krem şanti

1 su bardağı süt

hindistan cevizi rendesi

damla çikolata


Şeker ve su 5 dakika kaynatılarak limon suyu eklenir. Soğuması için bir tarafa bırakılır. Diğer taraftan şeker ve yumurta çırpılır. Yağ ilave edilir. Haşhaş,hindistan cevizi rendesi ve irmik eklenerek karıştırılır. Un elenir, vanilya ve kabartma tozu ile birlikte ilave edilir. Kek hamuru akışkanlığındaki karışım büyük kare cam tepsiye yayılır ve önceden ısıtılan 180 derecedeki fırında 30-35 dakika kadar pişirilir. Sıcakken üzerine soğuyan şerbet gezdirilir ve soğuması için bir tarafa bırakılır.

Krem şanti süt ile krema haline gelene kadar çırpılır. Kek soğurken şanti buzdolabında bekletilir. Kek soğuduktan sonra üzerine şanti döşenir. Hindistan cevizi rendesi serpilir, damla çikolatalar dizilir ve buzdolabında 30 dakika beklettikten sonra servis yapılır.

Afiyet Olsun.

2 yorum:

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.