27 Kasım 2010 Cumartesi

ETLİ PANCAR


Malzeme:
1 kg.pancar
300 gr.koyun kuşbaşı et
1 yemek kaşığı domates salçası
1 ad.kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz

Pancarlar soyularak doğranır ve yıkanır. Yeşil yaprakları da ar doğranarak yıkanır.
Kuşbaşı etler az su ve tuz ile tencereye konur ve suyunu çekene kadar pişirilir. Yağ ve soğan ilave edilerek sotelenir. Sulandırılan domates salçası ilave edilir. Suyunu çekince doğranan pancar ve yeşil yaprakları sotelenen etlere ilave edilir. Üzerini kaplayacak kadar su ilave edilir ve pancarlar yumaşak bir hal alana kadar pişirilir. Pişen pancar dinlendirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet Olsun.
Pişiren: Bedia İzgialp Günay
Fotoğraf :Esma Tanglay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.