Malzeme:
1 lt.süt
3 çorba kaşığı şeker
1 kahve fincanı pirinç
1/2 çorba kaşığı buğday nişastası
Süt kaynatılır. Pirinç yıkanarak süte ilave edilir. Ara sıra karıştırılarak pirincin pişmesi beklenir. Pirinç bittikten sonra şeker ilave edilir. Nişasta az su ile eritilir ve süte akıtılır. Sürekli karıştırarak sütlaç kıvama geldikten sonra kaselere boşaltılır. Soğuduktan sonra üzerine toz tarçın serpilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
29 Kasım 2010 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ellerinize sağlık,sütlacı çok severim.
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok lezzetli görünüyor
YanıtlaSilHayırlı haftalar, Çok leziz, çok besleyici ve iştah açıcı olmuş ellerinize, emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.